Kesätyötarinat

Swecon innostava ilmapiiri auttaa rakentamaan tulevaa uraa

Sweco

Sweco – Transforming society together

Mielenkiintoisia ja merkityksellisiä työtehtäviä, onnistumisen kokemuksia ja eväitä omalle urapolulle. Swecon harjoittelijana uusia taitoja pääsee kartuttamaan mutkattomassa ilmapiirissä, mukavien ja alan huippujen työkavereiden seurassa.

Kemiantekniikkaa opiskeleva Viktoria Virolainen tutustui Swecoon jo vuonna 2020 kesätyön merkeissä. Nykyisin hän työskentelee suunnittelijaharjoittelijana opintojen ohessa. 

– Opintojen ohella on ollut tärkeää päästä tekemään oman alan työtä, että se tukisi opintoja ja opinnot tukisivat töitä. Töiden sopiminen on todella joustavaa, joten ne pystyy hyvin sovittamaan yhteen opintojen kanssa, Viktoria kertoo. 

Anssi Jussila puolestaan päätyi Swecolle tiedonhallinnan harjoittelijaksi kuultuaan työpaikasta, jossa omat mielenkiinnon kohteet ja koulutusta vastaava työ yhdistyisivät sopivalla tavalla.

– Opiskelen geoinformatiikkaa, joka on laaja-alainen ala – sitä tarvitaan hyvin monessa paikassa, monessa yrityksessä voi olla paikkatietoon liittyviä työtehtäviä.

Swecolla karttapalveluiden kehittämistyö vaatii ongelmanratkaisukykyä ja pitkäjänteisyyttä, hän kuvaa.

Ahaa-elämyksiä ja uusia taitoja

On hyvä olla kiinnostunut siitä, miten erilaiset prosessit toimivat sekä tulla toimeen tietokoneohjelmistojen kanssa, Viktoria toteaa. Esimerkiksi tällä hetkellä hänen työnsä sisältää muun muassa putkitus- ja instrumentointikaavioiden piirtämistä AutoCAD-ohjelman avulla. 

– Olen kehittynyt siinä todella paljon, kun ennen olin käyttänyt lähinnä sellaista yksinkertaistettua versiota. Lisäksi ymmärrän nyt projektimaailmaa paljon enemmän. Aikaisemmin olin vähän hämmentynyt uusista projekteista, nykyään osaan jo paremmin päätellä, mikä voisi johtua mistäkin, hän iloitsee.

Myös Anssi kokee oppineensa työn kautta paljon sellaista, mitä opinnoissa oli käsitelty lähinnä teoriatasolla. Palaset ikään kuin loksahtelevat kohdilleen, kun aiemmin opittu konkretisoituu töissä. 

– Kun on saanut lisää informaatiota ja ymmärtää asioita paremmin, on tullut sellaisia ahaa-elämyksiä. Hoksaa, että tästä on puhuttu koulussa ja ymmärtää, miten asia käytännössä toimii, Anssi kertoo. Kaikkein tärkeintä on olla innokas oppimaan ja uskaltaa kysyä apua, kun sitä tarvitsee.

– Työtehtävien kautta olen saanut paljon sellaista uutta osaamista, jota minulla ei ole aiemmin ollut. Siinäkin mielessä olen tyytyväinen Swecoon, koska täällä ei odoteta, että kaiken osaa valmiiksi, hän toteaa.

Eteenpäin omalla uralla

– Työskentelen mielelläni karttojen ja paikkatietoaineistojen kanssa. Mukavaa on myös, jos visuaalinen lopputulos miellyttää silmää. Yksi mieleenpainuvista hetkistä oli, kun saimme karttapalvelun ensimmäisen version toimimaan, Anssi muistelee. 

Tulevaisuudessa häntä kiinnostaisi työskennellä erilaisten paikkatietotehtävien, kuten kaupunkimallien tai konenäön, parissa. Erityisesti kehittämisprojekteihin Anssi kertoo saaneensa Swecolta hyvät valmiudet.

– Jos kehityshommia tulee jatkossa eteen, pystyn käyttämään tätä aiempaa osaamista hyödyksi, hän sanoo, hän sanoo. Myös Viktoria kokee työn antaneen eväitä omalle urapolulle.

– Parasta on se, että erilaisia töitä ja työtehtäviä on tarjolla niin monipuolisesti. Projektejakin voi olla ihan laidasta laitaan, joten täällä olen päässyt tutustumaan moneen erilaiseen prosessiin ja kemian alaan laajemmin. Itse näen Swecon sellaisena paikkana, mihin voisin jäädä töihin vielä valmistumisen jälkeenkin, Viktoria toteaa.

Tutustu Swecon kesätyömahdollisuuksiin täältä!

Teksti: Emma Järvi Kuvat: Niko Jekkonen

Artikkeli on tehty yhteistyössä Swecon kanssa.