Manpowerin työmarkkinabarometri toteutettiin jälleen Suomessa ja 620 suomalaiselta työnantajalta kysyttiin, miten he arvioivat työntekijöiden määrän kehittyvän seuraavan kolmen kuukauden aikana verrattuna aiempaan kolmeen kuukauteen. Tuloksista saadaan työllistämisaikeiden indikaattori, joka on laskettu vähentämällä työntekijöiden kasvua suunnittelevien työnantajien osuudesta työntekijöiden vähennystä suunnittelevien työnantajien osuus.

Suomalaiset työnantajat ilmoittavat hillitsevänsä rekrytointiaikeitaan vuoden viimeisellä neljänneksellä. Suomen työmarkkinoita kuvaava työllistämisaikeiden indikaattori on loka-joulukuun välisellä ajanjaksolla -1. Heinä-syyskuun väliseen aikaan verrattuna rekrytointinäkymät heikentyivät 7 prosenttiyksiköllä, mutta ovat silti 5 prosenttiyksikköä korkeammalla kuin edellisenä vuonna samaan aikaan.

Positiivisimmat työllistämisnäkymät raportoidaan Länsi-Suomen (indikaattori +4 %) ja Etelä-Suomen (indikaattori +3 %) työnantajien keskuudessa, kun taas työnantajat Pohjois-Suomessa (-8 %) odottavat heikoimpia työllistämisnäkymiä. Myös Itä-Suomessa indikaattori on negatiivisen puolella (- 7 %).

Työnantajat ennustavat vähentävänsä työvoiman palkkaamista seuraavan kolmen kuukauden aikana tutkituista kymmenestä toimialasta kuudella. Heikoimmat työllistämisnäkymät ovat kaivostoiminnassa ja louhinnassa. Kolmella toimialalla työnantajat ennustavat työvoiman määrän kasvavan. Merkittävintä kasvun odotetaan olevan kuljetus-, varastointi-, informaatio- ja viestintäaloilla sekä teollisuudessa, joiden indikaattorit ovat +14 % ja +8 %.

Lue tarkemmat tulokset ja kehitys verrattuna aiempaan Manpowerin työmarkkinabarometrin raportista>>

 

image

Kommentit

42

Lisää työntekijöita, mutta ei Suomeen

Informaatioalalla on painetta rekrytoida, mutta uudet työpaikat menevät Intiaan, jossa työn laatu on jo samalla tasolla kuin Suomessa, palkat ovat pienemmät eivätkä työntekijät kavahda viikonloppu- tai iltatöitä, joita ala aina välillä vaatii.
33

Ihanko totta

Mihin perustat lausahduksesi? Itse toimin informaatioalalla ja työtäni EI olla siirtämässä intiaan? Ja tiedän, että suomeen nousee paljon startup-yrityksiä, jotka eivät ole menossa intiaan? Siirtoaikeet koskevat ainoastaan suuria alan yrityksiä, joista pysyn mahdollisimman kaukana.. Lisäksi pieni sanonen intialaisten pätevyydestä: ne ovat ehkä ohjelmoinnissa samalla tasolla, kuin täällä, mutta heidän osaamisensa on kovin kapea-alaista..
51

rekkapekka

Kuljetusala on myyty venäjälle ja itä-euroopan halpatyövoimalle jo kauan sitten... Valtionyhtiöt näyttää esimerkkiä ja muut ulkoistaa kilpaa
39

Hemmetti

Kuljetusala on todellakin ihan kusessa, jo pelkästään hallituksen veronkorotuksista. Lisäksi tulee vielä nämä helevetin ulkomaalaiset.
43

Aitiopaikalla

Vaikea uskoa uutista. Avoimeksi ilmoitetuistakin työpaikoista osa on sellaisia, joihin ei haastattelujen jälkeen pätevistä ja sopiviksi todetuista hakijoista valita ketään. Kyselytuloskaan ei siksi kuvanne täysin rehellisesti todellisuutta.
35

varastoriitta

Suomesta ei muka löydy päteviä varastotyöntekijöitä. Rekrytoidaan sitten Puolasta "osaavaa" työvoimaa, miksiköhän?
39

Hemmetti

Kyllä löytyy, mutta ne ei tee töitä 4€/h palkalla.
40

"oikea työntekijä made in finland"

"juuri niin ulkomaan-pellethän on polkenut palkkatason niin alas ettei suomalainen kykene ottamaan vastaan töitä 4e/h tuntipalkalla KUN sillä ei täällä ELÄ..!!!!!!!!!!!
33

Jukarainen

Mutta eipä hätää... Kohtahan KAIKKI yritykset saavat SUOMALAISIA töihin ilmaiseksi... Yht.kunta maksaa vaan 9e pv ja tuen! Orjia kaikille !!! Sittenhän voimme viimeinkin kutsua näitä ketkuja "TYÖNANTAJIKSI"... Kun se palkkaamaksavana on ollut "työnostaja". :)
41

Anonyymi

:D kohta tää kupla puhkee... siinä menee muutakin sitten kuin pari pikkufirmaa nurin... nimittäin koko Suomi Oy Ab
31

reppu

kyllä pressan linnan remonttikin etenee niin hiljaisuudessa,,,mahtaakohan moisesta urakasta jäädä veroja suomen laariin mitään,,,
23

Eski

Ei Suomessa tule työvoimapulaa, nykyinen kokoomushallitus pitää huolen että tulossa on palkanmaksajapula... töitä olis....
25

no huh huh

Niinpä. Kokoomuksesta jaksetaan kyllä aina kaikkien palstojen sivuilla marista mutta ootapas kun vaalit tulee, jostain niitä ääniä aina tupsahtaa, miksi kokoomusta äänestetään vaikka jokaisen pitäisi tietää että se pitäisi rinnastaa järjestäytyneeseen rikollisuuteen.
24

Tutkimusjohtaja?!?

Olisiko kyseessä vaali vilppi? Voiko olla?
28

ransu

kokoomus on hyvä tulosten puolue ja rikkaiten puolue,ei ne ajatele tuunareita
35

varastoukko

Itse olen varastolla ja tienaan yli 5000 e kuukaudessa. Toki viikot on 60 tuntisia, mutta empä ainakaan marise työttömänä ja huku itsesääliin kun jokapaikassa on niin huono palkka. Suurin osa työttömistä ihmisistä on työttömiä omasta tahdostaan. Liian isot työttömyyskorvaukset tässä maassa mahdollistaa jokaiselle työttömyyden. Työkuntoiselle työttömälle 0 euroa kuukaudessa tukia niin johan alkaa työnteko kiinnostaa. Lisäksi kun saisi vielä työnantajalle verohelpotuksia niin pikkufirmoillakin olisi varaa palkata työntekijöitä eikä yrittäjän itse tarvitsisi tehdä ympäripyöreitä päiviä.
26

Pena

Jos vaikka lähdetään alkuun siitä että tekeminen Suomessa on tehtävä kannattavaksi, sitten voidaan alkaa maksamaan palkkoja joilla voi elää kunnolla ja sitten palkata niitä suomalaisia tekemään niitä töitä. Verotusta alas myös karsimalla valtion kaikki täysin älyvapaat menot.
28

Timppa

Jos varastoukko tekis normaalia työviikkoa niin saatais hälle yks työtön kaveriks. Mutta aina on näitä jotka haluaa tehdä kaikkien työt.
9

Jape

Tässä maassa on työttömänä erittäin ammattitaitoisia ja kokeneita yli viiskymppisiä, jotka ovat kolmevitosen kunnossa kaikin puolin. Pystyisivät antamaan täyden työpanoksen, eikä ole lapset enää sairastelemassa jne... mutta ovat ikänsä vuoksi kelpaamattomia, mitättömiä työmarkkinoille rekrytoijien silmissä. Näiillekin 0 euroa/kk? Olisko varastoukolla heittää jotain tähän?
4

tupas

Sairaanako pitäis tehdä työtä, odottelen käden leikkuuta ym., ja joudun silti olemaan työnhakijana. Silti työllistämisen esteitä pitäisi poistaa, mutta jos olet vähänkin työkyvyltäsi vajaa, ja yli 40, ei ole juuri töitä. Kerjuullekko tässä pitäis mennä vai iäkkäiden vanhempien elätiksi. Systeemin pitäis olla kannustava, mutta mua ei ole ahkeruudesta koskaan palkittu, vuokratöissä ollut heittopussina.
30

Coolman

--Varastoukko saa yli 20e/tunti varastotyöstä....vaan hän taitaakin olla yrittäjä.sitkeä...no huono on laskutushinta vaikka siihen kuuluisi pelkkä työn osuus.............Siitä työttömyysturvasta...eihän ns,Kelan peruspäiväraha taida olla kuin 700e,onko se liian iso...Taas ansiosidonnainen onkin eri juttu... " Vapaaehtoisen kaskovakuutuksen" joka oikeuttaa ans.sid.päivärahaan vasta määräajan kuluttua, voi jokainen ottaa itse esim. Rakennusliitosta... Vaikka se on verotuksessa väh.kelpoinen,niin ans.sid.korvauksesta menee myöskin vero+se jäsenmaksu......jos aktiivinen .työkuntoinen työtön työnhakija ei löydä /saa työtä.. 0e/kk ..sekö olisi oikea ratkaisu....Suomessa ei ole yksinkertaisesti kaikille halukkaille kannattavaa tai edes sopivaa työtä,vaan työpaikat vähenee kokoajan ,myös varastoilla.... Suomessa yrittäjälläkin on liian kalliit oheiskulut omasta yrittämisestä,saati tyyöntekijän palkkaamisesta ..
20

ex-pätkätyöläinen

varastoukko taitaa puhua soopaa! Ja kannatasi tosiaan miettiä, että kun koko ajan on jossain yt:t, niin niitä työpaikkoja vaan ei voi riittää enää kaikille, ei vaikka kuinka yritetään väittää muuta! Varastoukon on ihan turha syyllistää niitä, jotka eivät ole saaneet töitä. Historiassa on ollut ennenkin pahoja työttömyysaikoja, eikä kukaan syyllistä niitäkään jotka silloin olivat työttömiä.

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.