Työuran alussa

Suomen Lukiolaisten Liitto 30 vuotta

11.11.2015 klo 10:54

Lukiolaisten oma edunvalvonta-, palvelu- ja harrastejärjestö Suomen Lukiolaisten Liitto täyttää 30 vuotta. Kolmekymppisiä vietetään Tampere-talossa järjestettävässä juhlaseminaarissa 13.11.15.

Mukana juhlallisuuksissa ovat viikonloppuna järjestettävään juhlaliittokokoukseen osallistuvat yli 300 lukiolaisedustajaa, järjestön parissa kasvaneet vaikuttajat menneiltä vuosikymmeniltä sekä useat kutsuvieraat. Juhlapuheen tilaisuudessa pitää liiton entinen varapuheenjohtaja, nykyinen opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Toimintavuosiensa aikana Lukiolaisten Liitto on ollut edistämässä muun muassa luokattoman lukion syntymistä sekä lukio-opintojen maksuttomuuden säilymistä. Viime syksynä liitto laittoi puolestaan pystyyn #kutsumua-kampanjan koulukiusaamista vastaan.

Liiton väistyvä puheenjohtaja Tatu Koivisto uskoo, että tehtävää riittää vielä jatkossakin – erityisesti opetuksen digitalisoitumisen saralla.

Suomen Lukiolaisten Liitto on lukiolaisten oma valtakunnallinen, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton edunvalvonta-, palvelu- ja harrastusjärjestö. Tänä vuonna 30-vuotisjuhlavuottaan viettävä SLL on yli 50 000 jäsenensä voimin yhtä kuin lukiolaiset lukiolaisten asialla.