Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on vahvistanut lain, jonka mukaan suomalaisten palkat ja muut tulot ilmoitetaan kerran kuukaudessa yhteiseen tulorekisteriin.

Vuoden 2019 alusta tulorekisteriin ilmoitetaan palkkatiedot ja vuodesta 2020 alkaen myös eläke- ja etuustiedot löytyvät rekisteristä. Rekisteriä ylläpitää verohallinto, ja viranomaiset saavat sieltä ainoastaan tiedon, joka on lainmukainen. Kansalaiset voivat myös itse tarkistaa rekisteristä palkka-, eläke-, ja tukitietojaan.

Vuoden 2020 alussa rekisteriin tulevat mukaan myös työttömyyskassat, työtapaturma- ja ammattitautivakuuttamista harjoittavat vakuutusyhtiöt, koulutusrahasto, kunnat, Tilastokeskus, palkkaturvan ja palkkatuen toiminnat sekä työsuojeluviranomaiset.

Tutustu Palkkalaskuriin

Kommentit

5

Sapettaa

Joka joulukuu kun julkkisten verotiedot pamahtaa näkyviin, niin ollaan haltioissaan ja niistä kohistaan. Mutta nyt niitä kun pääse katsomaan joku kuu, niim varmasti kateelliset on tuijottaa niitä koko ajan. Mikä idea, mikä hyöty? Outo juttu kyllä. Nyt meni tämä läpi ja kohta oikeusministerin ehdotus tietoturvaurkinnasta. Ois ihan kiva jos jotain yksityisyyttä jäisi. Tietoturvaurkinta on hyvä, koska sillä ennaltaehkäistään rikoksia. Mutta silti se jätti paljon kysymyksiä, mihin valtionmiehet antoi eilen paljon aukkoja jättäviä vastauksia.. #kokokansatietää
4

Kakex

Hölmöily johtaa vaihdanta vaihdanta talouteen. Nää rekisterit on pikemminkin vitsi.
3

Nyt riittää

Ja tuosta ei vissiin pääse eroon muuten kuin muuttamalla ulkomaille, no kai se on lähdettävä, siinä samassa pääsee eroon monesta muustakin...
4

Kansalainen

Mitenkäs päämaotulot, tulevatko nekin? Vai lasketaanko niitä tuloiksi ollenkaan?
2

Anonyymi

Päivä päivältä tämä kyttäysvaltio vitutttaa enemmän ja enemmän.
2

Anonyymi

Voisiko rekisteriin vielä lisätä kaikkien kuitit ja kauppakassi ostokset että päästään oikein kunnolls kyttäämään muiden tekemisiä.
3

Epäileväinen

Onko kyseessä oikeasti avoin rekisteri? Vai sellainen, että viranomaiset ja vain itse näkee omat tietonsa? Niin kuin Omakanta?
6

Mikähän nyt taas teitä kommentoijia vaivaa?

Kysymyksessä on byrokratian purku. Nykyisellään työnantaja, kuten minä, joutuu tekemään ilmoituksia useampaan paikkaan, toki tällä hetkellä ne menee vuosi-ilmoituksina ja onneksi nykyään saa ne sähköisesti tehtyä. Tämä yhteinen rekisteri mahdollistaa sen, että työnantaja tekee ilmoituksen yhteen paikkaan, josta tahot joille ennen erikseen tehtiin omat ilmoituksensa, saavat nyt sen tiedon.

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.