Vastaa kyselyyn

Hei työnhakija, haluamme kehittää palveluamme paremmaksi. Siksi olemme kiitollisia, jos vastaat kyselyymme. Osallistu kyselyyn tästä ›

Oikotie Työpaikat
Työllisyysnäkymät

Suomalaiset arvostavat vakituista työsuhdetta

11.10.2018 klo 8:04

YTK-Yhdistyksen toteuttaman Työelämä 2030 -kyselyn mukaan suomalaiset viihtyvät työpaikallaan, jos työyhteisö on kunnossa.

Suomalaiset arvostavat vakituista työsuhdetta ja hyvää palkkaa. Lähes puolet vastaajista piti vakituista työsuhdetta hyvän työn perustana. 20 %:n mielestä työn ja työnantajan pitää vastata omia arvoja. Kyselyyn vastanneet eivät pitäneet tärkeinä menestystä, mahdollisuutta edetä johtotehtäviin tai työn kansainvälisyyttä.

Joustavuus työaikojen ja etätyön osalta olivat myös hyvän työn kriteerejä. Työlainsäädännön noudattamista ja turvallista työympäristöä tärkeänä piti vain viidennes vastaajista.

Vastaajat uskoivat, että tulevaisuudessa työelämän tärkeimpiä taitoja ovat uuden oppiminen, uuden teknologian nopea omaksuminen, sosiaaliset taidot, sopeutumiskyky ja itseohjautuvuus. Vastaajat olivat sitä mieltä, että etätyö on tulevaisuutta. Sen vähenemiseen uskoo vain 2 %.

Hieman vajaa puolet vastaajista uskoi, että työuran aikana tulee kouluttautua uuteen ammattiin. Vastaajista 14 % uskoi valtaosan tulevaisuuden työsuhteista perustuvan itsensä työllistämiseen. Tätä mieltä olivat varsinkin alle 34-vuotiaat.

Lähde: YTK, Turun Sanomat