Työhyvinvointi

Suojaa silmät töissä & vapaalla

Kesän 2017 aurinkolasimuoti häikäisee. Urbaaneilla aurinkolaseilla saat katu-uskottavan ilmeen niin töissä kuin vapaa-ajallakin.

Aurinkolasit kuuluvat erityisesti kevääseen ja kesään. Juuri nyt 1980- ja 1990-luvun tyyliä henkivät urbaanit retrofuturistiset aurinkolasit ovat in.

Kun pukeutuminen vähitellen kevenee, kasvotkin voi kehystää vaaleilla ja ilmavilla nuden sävyisillä aurinkolaseilla. Unohda siis raskaat, sporttisen kaarevat aurinkolasit ja laita päähäsi jo töihin mennessä urbaanin tyylikkäät aurinkolasit. Trendikkäiden aurinkolasien linja on suoristunut kaarevasta tasaiseksi eli ”flätiksi”. Mallit ovat reilusti kookkaita pleksilaseja tai nörttimäisiä pantomalleja. Menneiltä vuosikymmeniltä on tuotu aurinkolaseihin myös nenäsilta, usein varmuuden vuoksi tuplana. Pilotit pitävät pintansa uuteen väriskaalaan päivitettynä.

Futurististista metallinhohtoa

Urbaaneista aurinkolaseista ei puutu säihkettä. Linssit hohtavat nyt kehysten kanssa kilpaa metallin eri sävyissä. Kulta on nyt in aurinkolaseissa. Jos pään haluaa pitää kylmänä, kannattaa valita turkoosiin taittuvat tai tehokkaat ultramariinit aurinkopokat. Minimalistiseen tyyliin vannova irrottelee taas hopealla, joka hohtaa niin linssien peilipinnoissa kuin kehyksissäkin, usein mustaan yhdistettynä.

Keveyttä löytyy

Metallisten aurinkolasien rinnalla suosittuja ovat asetaattimuoviset kehykset, joihin ohuet metalliset nenäsillat ja aisat tuovat luksusta ja keveyttä. Suosittuja värejä ovat vaaleat, maitomaiset nudesävyt sekä punertava väriskaala aina vaaleapunaisesta tummaan vadelmaan.

Optikkoliikkeiden myymissä aurinkolaseissa on laadukkaat linssit, jotka suodattavat tehokkaasti UV-säteilyä ja joilla näkeminen on tarkkaa ilman vääristymiä. Laadukkaat aurinkolasit tunnistaa myös työstetyistä ja viimeistellyistä yksityiskohdista, jotka eivät käytössä irtoa käsiin tai kulu pois. Istuvuus ja kestävyys ovat samaa luokkaa kuin silmälaseissa.

Suojaa silmäsi, se kannattaa!

Lähde: Police, Furla