Työhyvinvointi

Suojaa silmät kevätauringolta

Kevätaurinko lämmittää jo vähitellen. Kevään trendikkäin aurinkolasi on ylisuuri ja kulmikas.

Metalliset yksityiskohdat, nudesävy, isot muodot ja pyöreät mallit ovat nyt aurinkolaseissa osuva valinta. Kevään ja kesän aurinkolasimuodissa nähdään suurikokoisia,  läpikuultavia, geometrisiä tai pyöreitä aurinkolaseja. Kulmikkuus, muovia ja metallia yhdistävät yksityiskohdat sekä vesivärimäiset kehykset ovat nouseva trendi.  Muotitietoinen valitsee sävy sävyyn linssien peilipinnan, kengät ja käsilaukun. Klassikkojen ystävä taas pukee kesäterassille aina tyylikään, pyöreän aurinkolasimallin ruskealla, mustalla tai liukuvärjätyllä linssillä. Julkkisten suosima nollaetupinta löytää tänä kesänä tiensä myös tavisten nenälle.

Keväthangilla ja kesäkaupungin kaduilla, puistoissa ja biitsillä näkee tänä vuonna geometrisiä, valtavan kokoisia aurinkolaseja. Jos haluat kerätä katseet, valintasi on kahdeksankulmainen, nudensävyinen tai läpikuultava, over sized -aurinkolasi, jossa on metallisia yksityiskohtia.

– Geometrisyys on selkeä uusi trendi kauden aurinkolasimuodissa. Tänä vuonna tullaan näkemään aikaisempaa enemmän muovi-metalliyhdistelmiä ja yksityiskohtia. Esimerkiksi muovisissa kehyksissä voi olla metallinen tuplasilta otsalla tai metallisissa aurinkolaseissa muovinen kulmakappale tuomassa ilmeeseen uutta twistiä, Synsamin stylisti-optikko Tuulia Alanen-Brandt vinkkaa.

Isot muodot ovat tulleet jäädäkseen

Suurikokoinen, musta aurinkolasi on tänäkin vuonna varma ja klassinen valinta. Myös pyöreät mallit ovat kestotrendi, joka jatkaa voittokulkuaan. Uutta on näiden kahden suosikki-ilmiön, pyöreän ja kulmikkaan yhdistelmä, joka luo kasvoille leikkisyyttä. Värityksessä aurinkolasien kestohitti ovat myös liukuvärjätyt linssit.

– Aurinkolasimuodin puolelta löytyvät usein uusimmat trendit, jotka sitten uivat silmälasimuotiin. Juuri nyt vuoden 2017 aurinkolasimuoti kulkee käsi kädessä silmälasitrendien kanssa. Läpikuultavat, vesivärimäiset ja nuden sävyt säväyttävät myös tummissa linsseissä. Toisaalta tarjolla on myös monivärisiä materiaali- ja värisekoituksia, esimerkiksi vihreä peililinssi yhdistettynä kirjavaan kehykseen, tai helppoja yhdistelmiä kuten mustaa yhdistettynä ruskeaan tai harmaaseen, Alanen-Brandt jatkaa.

Muotitietoisen aurinkolaseissa on paperinsuora linssi

Viime kesänä edelläkävijöiden kasvoilla nähtiin aurinkolaseja, joissa on niin sanottu ”nollaetupinta”. Tällä tarkoitetaan linssiä, joka ei ole etupinnaltaan kaareva vaan paperinsuora. Tällaiset aurinkolasit luovat peilaavan vaikutelman, vaikka itse linssissä ei olisikaan peilaavia ominaisuuksia. Tuulia Alanen-Brandt ennustaa, että nollaetupinta yleistyy tänä kesänä myös kaiken kansan aurinkolaseissa.

Synsamin Brand Manager Sanna Sneen kertoo, että muotia seuraavalla on nykyään keskimäärin kolmet aurinkolasit: yhdet klassiset joka lähtöön, toiset supertrendikkäät kesäterassille ja kolmannet käytännölliset auton rattiin tai urheiluun.

– Super-trendikästä on yhdistää aurinkolasit vaatteiden kanssa: pukea esimerkiksi vanhan roosan sävyiset lasit pinkin puseron kanssa tai yhdistää aurinkolasien linssien vihreä pinta sammaleenvihreään kiiltonahkalaukkuun. Useimmilla muotitietoisilla asiakkaillamme on Synsam Lifestyle -sopimus, jonka avulla asiakas saa käyttöönsä kolmet silmä- tai aurinkolasit kattavalla palvelulla kiinteää kuukausimaksua vastaan, Sneen sanoo.

Kolme vinkkiä aurinkolasien hankintaan:

1) Aurinkolaseja valitessa on hyvä pitää mielessä käyttötarkoitus: esimerkiksi huipputrendikäs, geometrinen aurinkolasi sopii parhaiten kaupunkiin kun taas urheiluun on suunniteltu omat aurinkolasit. Urheilulasien suunnittelussa on varmistettu, että ilma pääsee kiertämään kasvoilla, eivätkä lasit valu edes vauhdikkaassa menossa.

2) Jos silmälaseissa jokin trendi tuntuu liian rohkealta, kokeile sitä ensin aurinkolaseissa. Uusi muoto, suuri linssi tai rohkea väri alkaa tuntua omalta, kun sen käyttöön totuttelee ensin aurinkolasien avulla.

3) Mikäli haluat valita varman päälle, musta tai ruskea aurinkolasi kestää aikaa ja on aina tyylikäs, klassinen värivalinta.

Lähde: Synsam