Työhyvinvointi

Stressiä arkiruokailusta?

28.9.2016 klo 10:20

Lapsiperheen arkirutiinit rakentuvat vuorokausirytmin ympärille, jonka perustan muodostavat säännölliset ateriat, harrastukset, kiireettömät leikkihetket sekä riittävä uni.

Myös perheen kanssa yhdessä ruokapöydässä vietetty aika on tärkeää. Ruokapöydän ääreen on helppo kokoontua jakamaan päivän tapahtumat ja kokemukset.


5 vinkkiä sujuvampaan arkeen (keittiössä):

1. Vähemmän tiskiä

Monen suomalaisen ikisuosikit makaronilaatikko ja kinkkukiusaus valmistuvat uunissa kuin itsestään. Kun uunivuoat vuoraa leivinpaperilla, ei ruoka pala kiinni vuokaan ja tiskari saa vapaapäivän.

2. Pakkanen pelastaa

Kun tekee kerralla isomman satsin ruokaa, pääsee jonain toisena päivänä helpommalla. Esimerkiksi makaronilaatikon voi pakastaa isossa rasiassa yksittäisinä annospaloina, kun sujautat annospalojen väliin leivinpaperin palan, jolloin palaset eivät jäädy kiinni toisiinsa.

3. Puhtia välipalasta

Pilko reilu annos porkkanoita, kurkkua ja muita vihanneksia iltapalalle. Suojaa ylimääräiset vihannekset tuorekelmulla, joka säilyttää ne jääkaapissa raikkaina seuraavaan päivään. Näin koululaisten välipala on valmiina odottamassa heti koulun jälkeen.

4. Iltapalalla on väliä

Kukapa lapsi ei innostuisi yllätyksistä! Iltapala maistuu jännittävältä, kun se nautitaan olohuoneen lattialla pyjamat päällä piknic-tyyliin.

5. Uskalla kokeilla uutta

Tarjoiluun panostamalla yksinkertaisesta arkiruoasta saa näyttävämpää ja monesti myös maistuvampaa. Kata kauniisti ja korista pöytä vaikka kukilla ja kynttiöillä. Ota lapset mukaan pöydän kattamispuuhiin.

Lähde: SAGA, www.sagacook.fi