Sosiaalinen media on muuttanut vuorovaikutusta avoimemmaksi ja julkisemmaksi myös Suomessa. Yksityisen ja julkisen minän välinen raja on hälventynyt, tiedonvälitys on nopeutunut ja perinteisen median rinnalle sisällöntuottajiksi ovat nousseet myös tavalliset ihmiset.

Sosiaalisessa mediassa on mahdollista jakaa ja kommentoida melkein mitä tahansa. Henkilön tiedoista tai kommenteista voi käydä ilmi myös hänen työnantajansa tai kommentit voivat liittyä omaan tai muihin työnantajiin. Kommentit, videot, kuvat tai muu sisältö on voitu jakaa monessa tarkoituksessa tai vahingossa.

Myös rekrytointi on mahdollista sosiaalisen median välineitä avuksi käyttäen, mutta hakijoiden internetistä saatujen tietojen käyttöä on rajoitettu lain mukaan.

Asianajotoimisto Aldea ja Oikotie ovat tuottaneet yhteistyössä Oikotien asiakkaiden kanssa "Sosiaalisen median ABC – Työsuhteet" –oppaan työnantajille. Oppaan syntyä edelsivät tapaamiset ja keskustelut Oikotien asiakkaiden kanssa. Aiheena olivat käytännön kokemukset ja pohdinnat sosiaalisen median käytöstä ja vaikutuksista työpaikoilla.

"Sosiaalinen media muuttaa yritysten maineen rakentumista ja vaikuttaa sitä kautta myös työnantajamielikuvaan ja rekrytointiin. Käännyimme Asianajotoimisto Aldean puoleen, koska halusimme tarjota suomalaisille työnantajille tiiviin tietopaketin, joka antaa hyvän kokonaiskuvan ja välineitä sosiaalisen median tuoman muutoksen käsittelyyn rekrytoinnissa ja työelämässä. Muutos luo paljon uusia hienoja mahdollisuuksia, mutta riskienhallintamielessä hyvä ennakointi voi säästää hankaluuksilta", kertoo Oikotien Mona Koskinen.

"Sosiaalisen median kenttä kehittyy nopeasti ja tämäkin opas kaipaa päivitystä jossain vaiheessa. Keräämme mielellämme kokemuksia ja autamme myös työoikeuteen liittyvissä kysymyksissä", sanoo Aldean Antti Hannula.

Saat tallennettua itsellesi Sosiaalisen median ABC:n tästä linkistä

Lisätietoja:

Oikotie: Mona Koskinen, mona.koskinen@sanoma.fi, puh. 050-3411 923
Asianajotoimisto Aldea: Antti Hannula, antti.hannula@aldea.fi, puh. 050-584 9191