Talous ja raha

Sopimustieto digitalisoi yhteiskuntaa

Sopimuskoneen ja sähköisen allekirjoittamisen teknologiaa kehittävä Sopimustieto on solminut valtakunnallisen kumppanuussopimuksen Suomen Yrittäjien kanssa ja yhteistyösopimuksen Suomen Vuokranantajien kanssa.

Suomen Yrittäjien 115.000 jäsenyritystä saa jäsenedun ottaessaan Sopimustiedon palvelun käyttöönsä. Suomen Vuokranantajien jäsenet pääsevät hyödyntämään palvelun kautta Sopimustiedon teknologiaa ja Suomen Vuokranantajien juristien luomaa asiakirjasisältöä.

– Yhteistyösopimukset ovat Sopimustiedolle merkittävä askel tavoitteessa digitalisoida yhteiskuntaa ja lisätä vastuullisuutta sekä luottamusta ihmisten ja yritysten välillä, toimitusjohtaja, varatuomari Marko Teppo Sopimustiedosta sanoo.

Sopimustiedon palvelun avulla yritykset, yhdistykset, urheiluseurat, taloyhtiöt ja yksityishenkilöt voivat laatia ja allekirjoittaa toimintaansa tai elämäänsä liittyvät sopimukset ja asiakirjat teknologiaa hyödyntäen.

Sopimuskoneen avulla sopimusten ja asiakirjojen laatiminen onnistuu ilman juristin apua:

- Teknologia helpottaa ja nopeuttaa sinua asiakirjojen laatimisessa.

- Juristien laatimien asiakirjasisältöjen avulla voit luoda laadukkaita asiakirjoja aina kokouspöytäkirjoista asiakassopimuksiin.

- Tietopalveluiden avulla voit tarkistaa asiakkaasi luottokelpoisuuden sekä muut yritystiedot kahdella klikkauksella juuri tarvehetkellä

– SopimusSign eli Sopimuskoneeseen integroitu sähköinen allekirjoitus mahdollistaa asiakirjojen allekirjoittamisen missä päin maailmaa tahansa. Palvelussa on kaksi vaihtoehtoa sähköiseen allekirjoittamiseen. Molemmat allekirjoitustavat ovat juridisesti päteviä. Allekirjoituksen voi laatia älypuhelimella tai tietokoneella, Marko Teppo kertoo.

SopimusSign Helppo, teknisen aikaleiman jättävä sähköinen allekirjoitus ilman erillistä tunnistautumista.

SopimusSign Vahva, sähköinen allekirjoitus vahvalla tunnistautumisella eli pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Sopimustieto on solminut valtakunnallisen kumppanuussopimuksen Suomen Yrittäjien kanssa. Suomen Yrittäjillä on noin 115.000 jäsenyritystä. Valtakunnallisia kumppaneita Suomen Yrittäjillä on noin 20. Suomen Yrittäjien jäsenet saavat alennuksen Sopimuskoneen ja SopimusSignin kattavan kokonaispalvelun ensimmäisestä vuosimaksusta. Vuosihinta sisältää lisäksi jäsenetuna suuremman asiakirjapaketin.

Suomen Vuokranantajat tarjoaa jäsenilleen jäsenetuna Sopimustiedon kehittämää ja ylläpitämää digitaalisen sopimisen alustaa (Sopimuskone, SopimusSign, SopimusChat, Tietopalvelut, Automaattinen arkisto) helpottamaan vuokrasuhteen asiakirjojen laatimista, sähköistä allekirjoittamista, luottotietojen tarkastamista ja asiakirjojen arkistointia. Rekisteröityessään jäsennumerolla Suomen Vuokranantajien jäsenet saavat käyttöönsä Suomen Vuokranantajien juristien auditoimat vuokrasuhteen asiakirjat. Suomen Vuokranantajien juristit seuraavat ja kehittävät näiden asiakirjojen sopimussisältöjä vastaamaan lainsäädännön ja toimintatapojen kehittymistä.

www.sopimustieto.fi