Työnhaku

SopimusSign – helppo ja nopea allekirjoitus sähköisesti

Sopimustiedon sähköiset allekirjoitukset helpottavat sopimusrumbaa ja mahdollistavat joustavan ja turvallisen sopimusten kirjoittamisen.

Sopimustiedon verkkopalvelussa voi valita sähköiseksi allekirjoitustavaksi SopimusSign Helpon tai SopimusSign Vahvan. Molemmat allekirjoitustavat ovat juridisesti päteviä.

Kumpi kirjoitustapa sopii minulle?

SopimusSign Helppo sopii useimpiin allekirjoitustilanteisiin ja se on allekirjoittavan kannalta sujuvin allekirjoitustapa. SopimusSign Vahvan käyttö on suositeltavaa, kun allekirjoittaja halutaan tunnistaa vahvasti. Molemmissa allekirjoitustavoissa allekirjoituskutsun voi lähettää tekstiviestillä tai sähköpostitse.

SopimusSign Helpossa allekirjoittaja piirtää oman allekirjoituksensa älypuhelimen näyttöön tai tietokoneen hiirellä. Allekirjoitustapa vastaa todistusarvoltaan perinteisiä allekirjoituksia, joka on vahvistettu Suomen lainsäädännössä (tietoyhteiskuntakaari, 917/2014) ja EU:n lainsäädännössä (ns. eIDAS-asetus, Nro 910/2014).

SopimusSign Vahva on EU:n standardit täyttävä vahva sähköinen allekirjoitus, jossa allekirjoitus tapahtuu omilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. SopimusSign Vahva tarkoittaa edistynyttä allekirjoitusta, jossa allekirjoittaja tunnistautuu ulkopuolisen palveluntarjoajan, esim. oman verkkopankin välityksellä. Tästä allekirjoitustavasta on säädetty vahvasta sähköisestä tunnistamisesta ja sähköisistä luottamuspalveluista annetussa laissa (617/2009).

Tekniset ominaisuudet huippuluokkaa

Sähköisissä allekirjoituksissa muodostuvilla teknisillä tiedoilla voidaan osoittaa perinteistä paperille tehtävää allekirjoitusta paremmin allekirjoittajan henkilöllisyys ja allekirjoituksen syntyhetki. Sähköinen allekirjoitus on siis todisteena vahvempi ja siten suositeltava tapa viimeistellä sopimukset.

SopimusSign Helppoa käytettäessä palveluun syntyy aikaleima, jolla voidaan osoittaa perinteistä allekirjoitusta tarkemmin allekirjoitusprosessin eteneminen ja allekirjoituksen syntyhetki. Allekirjoitukseen yhdistettävä puhelinnumero tai sähköpostiosoite antavat  lisäksi perinteistä allekirjoitusta vahvemman näytön siitä, että allekirjoituksen on antanut juuri kyseinen henkilö.

SopimusSign Vahvaa käytettäessä allekirjoitettava asiakirja leimataan sähköisesti PDF-formaatissa. Tätä kutsutaan PAdES-formaatiksi (PDF Advanced Electronic Signature).

SopimusSign Helppo

- Ollut jo aikaisemmin käytössä

- Soveltuu useimpiin allekirjoitustilanteisiin

- Allekirjoittajan kannalta sujuvin allekirjoitustapa

- Ei vaadi vahvaa tunnistautumista

SopimusSign Vahva

 - Käyttö suositeltavaa, kun allekirjoittaja halutaan tunnistaa vahvasti

- Allekirjoitus tapahtuu omilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella

Molemmat allekirjoitustavat ovat juridisesti päteviä.

Lähde: Sopimustieto

Lue lisää