Työhyvinvointi

Siitepölyallergia hallintaan

Kevät voi olla allergiselle yhtä tuskaa. Siitepölyallergiaan voi saada allergialääkityksen ohella apua myös luonnon omista ravintoaineista.

Siitepölyallergiasta kärsii 10-20 % suomalaisista. Kevätkesällä oireita aiheuttavat lehtipuut, keskikesällä heinäkasvit ja loppukesällä erityisesti pujo. Etenkin koivun ja heinien siitepöly aiheuttaa allergisia oireita. Osa siitepölyallergisista saa oireita myös erilaisista ruoka-aineista.

Siitepölystä johtuva oireilu on yleensä jaksoittaista ja loppuu siitepölykauden päättyessä. Siitepölyallergia tuo tullessaan nuhaa, aivastelua, nenän kutinaa ja tukkoisuutta, yskänärsytystä ja astmaoireita. Silmissä siitepöly voi aiheuttaa ärsytystä, punoitusta, kutinaa, kirvelyä ja vuotamista. Atooppinen ihottuma saattaa pahentua siitepölykaudella ja monet kärsivät väsymyksestä.

Allergian kimppuun luonnon omilla antioksidanteilla

Allergiaoireita voi torjua monin tavoin, esimerkiksi luonnon omilla antioksidanteilla. Pycnogenol  eli rannikkomännyn kuoriuute sisältää bioflavonoideja, jotka hillitsevät histamiinin purkautumista ja siten myös allergiaa. Se onkin hyvä ravitsemuksellinen tuki siitepölyaikana. Allergiakauteen voi varautua hyvissä ajoin suojaamalla elimistöä Pycnogenolilla: jo kolmen vuorokauden käytön jälkeen elimistö on ns. ylläpitotasolla. Pycnogenol lisää keuhkojen hengityskapasiteettia ja helpottaa astmaatikon oloa.

Mikä Pycnogenol?

Pycnogenol on rannikkomännyn kuoriuute, joka valmistetaan Ranskan eteläosassa viljellystä rannikkomännystä saatavasta männynkuoresta. Pycnogenol rannikkomännyn kuoriuute sisältää vakioidun määrän bioflavonoideja, muun muassa proantosyaaneja, jotka ovat tehokkaita antioksidantteja. Pycnogenol on hyvin vahva antioksidantti ja se on yksi tutkituimmista ravintolisistä - jo yli 40 vuoden ajan. Sillä on todettu olevan lukuisia elimistölle suotuisia vaikutuksia niin sydämelle, verenkierrolle kuin ihollekin.

Lähde: Hankintatukku

Lisätietoja: www.pycnogenol.fi