Työnhaku

Sesonkityötä tarjolla

3.12.2015 klo 15:20

Kysyimme StaffPointin rekrytointikonsultti Kalle Puolakalta, millaisia sesonkitöitä on tällä hetkellä saatavilla ja miten niitä voi hakea. Sesonkityö on hyvä keino suunnitella omaa urapolkuaan ja työllistyä pidemmäksikin aikaa. Muistathan, että myös kesätöihin haetaan tekijöitä jo nyt. Kannattaa siis olla valppaana ja ajoissa liikkeellä.

Mille aloille tarvitaan sesonkityöntekijöitä?

Talven sesonkityökausi on vauhdissa ja tekijöitä tarvitaan ympäri Suomen. Hotelli- ja ravintola-ala, erilaiset ohjelmapalvelut, kaupan ala ja hiihtokeskukset työllistävät runsaasti sesonkityöntekijöitä. Silti ammattitaitoisten osaajien tarvetta on koko ajan. Pulaa on erityisesti ravintola-alan tekijöistä, kuten kokeista ja tarjoilijoista.

Miten sesonkityötä voi saada?

StaffPointin avoimet työpaikat mahdollistavat sesonkityön saamisen. Meillä on myös rekrytointikiertueita suurimmissa kaupungeissa ja sitä niihin osallistumalla voi löytää työtä. Matkailu ja sesonkitoimialalle voit jättää avoimen hakemuksen nettisivujemme kautta milloin vain. StaffPointilla on paljon vakituisia sesonkityöntekijöitä, jotka siirtyvät vuoden mittaan paikasta toiseen, mutta aina tarvitaan uusia osaajia ja lisätyövoimaa. Kannattaa siis rohkeasti hakea työpaikkoja. StaffPoint tarjoaa sekä sesonkikohtaisia tai toistaiseksi voimassa olevia työsuhteita. Työpaikkaan valittavasta henkilöstä päättää viime kädessä aina asiakasyritys. Työnantajana StaffPoint hoitaa työnantajavelvoitteet. Meidän kauttamme voi työllistyä vuoden ympäri aina 2 viikon keikoista yli puolen vuodenkin pituisiin työsuhteisiin.

Mitä sesonkityönhakijalta vaaditaan?

Sesonkityö on hektistä ja oma-aloitteisuus on välttämätöntä. Alan koulutus, työkokemus, paineensietokyky sekä itsenäinen työskentelytapa ovat tärkeitä. Sosiaalisten taitojen merkitystä ei voi korostaa liikaa sesonkityössä. Työt kannattaa tehdä hyvin, sillä hyvin tehty työ on henkilön paras käyntikortti, joka avaa ovia uusiin työkokemuksiin.

Vinkkisi sesonkityötä hakevalle?

Älä pelkää hakea uudenlaista työtä, hae rohkeasti sesonkitöihin. Varaudu työskentelemään paljon ja joustamaan tarvittaessa. Ole ahkera ja hyödynnä sesonkityössä saamasi kontaktit ja luo hyviä verkostoja. Sesonkityö sopii kaikille, kunhan asenne on kohdallaan. Sesonkityössä tapaa uusia ihmisiä, mikä mahdollistaa arvokkaiden työelämän verkostojen luomisen. Myös työnantajat arvostavat sesonkityökokemusta.

www.staffpoint.fi