Työnhaku

Sesonkityötä löytyy vielä

21.11.2017 klo 12:54

Sesonkityötä löytyy kaikista hiihtokeskuksista marraskuun lopusta huhtikuuhun saakka.

StaffPointin resurssipäällikkö Veli-Pekka Aholan mukaan esimerkiksi joulusesongin (jouluviikko-loppiainen) pituisia työsuhteita on myös mahdollista tehdä. Määrällisesti eniten tarvitaan salihenkilökuntaa, kerroshoitajia ja kokkeja. Näin on joka vuosi. Luonnollisesti paikkoja on eniten suurissa keskuksissa, kuten Levillä, Ylläksellä ja Saariselällä.

– Sesonkityötä voi hakea kuten mitä tahansa työpaikkaa; laittamalla hakemuksen nettisivujen kautta, soittamalla suoraan, lähestymällä konsultteja eri tapahtumissa/käymällä toimistoilla, lähettämällä CV:n / avoimen hakemuksen sähköpostilla suoraan meille, seuraamalla somea jne. Oma aktiivisuus auttaa erottumaan joukosta, resurssipäällikkö Veli-Pekka Ahola matkailu- ja sesonkitoimialat, StaffPoint Oy:stä kertoo.

Työnhakijan kannattaa aina huolella selvittää mitä haetaan ja vaaditaan hakuilmoituksissa; esimerkiksi kerrossiivous vaatii rautaista ammattitaitoa, jotta huoneet voidaan luovuttaa nopeasti uudelle asiakkaalle, joka odottaa lomansa alkamista hotellin aulassa matkalaukkujensa kanssa.

Oma asenne ratkaisee

Oma asenne ratkaisee sesongista selviytymisen. Sesonkityössä ollaan tiiviissä kanssakäymisessä muiden työntekijöiden kanssa muun muassa asuinolosuhteiden vuoksi. Asunnot järjestetään aina valmiiksi, ja se on ns. kalustettua soluasumista.

– Sesonkityöhön ei pidä lähteä ”omaa elämäänsä karkuun”. Usein olemassa olevat ongelmat vain paisuvat ja työ sekä eläminen yhteisössä käyvät raskaaksi, jolloin ”tunturi kaatuu päälle”. Vahvoilla ovat oman ammattinsa ammattilaiset, joiden kohdalla ei tarvitse lähteä ihan perusperehdytyksen kautta, Veli-Pekka Ahola sanoo.

Sesonkityössä oma-aloitteisuus, työhön tarttuminen ja asenne ovat suuressa arvossa kuten missä tahansa työpaikalla.

– Kun on ollut sesonkityössä ja menestynyt siinä hyvin – on se kovaa valuuttaa työnhakijamarkkinoilla. Työnantajat arvostavat tätä työkokemusta korkealle, Ahola muistuttaa.

Jokainen sesonkikohde on suuri yhteisö, jossa autetaan toisia tilanteessa kuin tilanteessa. Asiakas on ykkönen ja kaikki haluavat, että jokaisen loma on onnistunut.

– Esimerkiksi jouluna ihmiset ovat iloisia ja rentoja. Tämä tarttuu työntekijöihin jotka ovat auttamassa lomailijoita saavuttamaan mukavan lomakokemuksen. Tervetuloa Tunturiin!, Veli-Pekka Ahola kannustaa.

Katso Oikotien sesonkityöpaikat tästä.

www.staffpoint.fi