Työnhaku

Se penaalin terävin kynä

11.8.2016 klo 7:00

Tiesitkö, että öisin työskentelevät ihmiset ovat tutkimuksen mukaan useimmiten nokkelampia kuin aamuihmiset?

1. Valvot ja työskentelet öisin

Tutkimusten mukaan ihmiset jotka työskentelevät parhaiten yöllä, ovat usein nokkelampia kuin aamuihmiset. Älykkäillä ihmisillä saattaa myös olla niin monta projektia kesken, etteivät he malta nukkua.

2. Et jauha turhia

Toisin kuin luullaan, hiljaiset ihmiset eivät välttämättä ole sisäänpäinkääntyneitä tai ujoja. Älykäs ihminen saattaa olla hiljaa siksi, että hän tahtoo pohtia tilannetta ja muotoilla lausumiaan sanoja mieluummin kuin turista niitä näitä.

3. Et pakoile ongelmia

Fiksu ihminen ei työnnä päätään pensaaseen, vaikka vastaan tulisi ongelmia. Hän ei myöskään anna vaikeuksien masentaa itseään.

4. Skarppi ystäväpiiri

Se millaisten ihmisten seurassa viihdyt heijastelee sitä millainen ihminen olet. Fiksut ihmiset etsivät vaistomaisesti muiden fiksujen seuraa.

5. Pyrit aina vain parempaan

Huippuälykäs ihminen ei sammaloidu, sillä hän pyrkii oppimaan uutta ja kehittämään itseään koko ajan. Hän ei välttele epämukavuusalueille astumista.

6. Vaadit itseltäsi paljon

Kun tiedostaa omat puutteensa ja heikkoutensa ja haluaa työskennellä puutteiden korjaamiseksi, kertoo siitä että korvien välissä leikkaa.

7. Ajantasalla pysyminen

Luet kaiken minkä käsiisi saat, seuraat uutisia, haluat oppia uutta ja tietää mahdollisimman paljon kaikesta.

8. Fiksu ajankäyttö

Sinulla on jatkuvasti monta rautaa tulessa. Fiksu ihminen käyttää vapaa-aikansa itsensä monipuoliseen kehittämiseen.

9. Osaat kuunnella

Älykäs ihminen ei kaappaa keskustelua tai uuvuta toisia loputtomilla yksipuolisilla jaarituksilla. Hän osaa kuunnella, mitä toisella on sanottavana.

10. Et ylenkatso muita ihmisiä

Aidosti fiksu tietää oman arvonsa eikä koe tarvetta korostaa sitä.

Lähde: lifehack.org