Työuran alussa

Sanomalehtiviikko 30.1.-3.2.2017

30.1.2017 klo 13:35

Perinteistä sanomalehtiviikkoa vietetään jälleen 30.1.−3.2.2017. Tänä vuonna harjoitellaan oikean uutisen tunnistamista. Helsingin Sanomat ja Lasten uutiset tarjoavat viikon aikana kiinnostavia aiheita, joita voi käsitellä koulujen oppitunneilla.

Tällä kertaa Helsingin Sanomat haluaa tarjota koululaisille välineitä oikean uutisen tunnistamiseen. Mikä erottaa oikean uutisen väärästä? Onko se totta vai tarua? Koululaiset pääsevät testaamaan tietämystään uutisista päivittäisten uutisvisojen ja -pelien avulla. Uudet visat löytyvät joka päivä osoitteesta HS.fi/lastenuutiset.

HS kiinnittää Suomen 100-vuotisjuhlavuonna erityistä huomioita lapsiin ja nuoriin. Viikon aikana lapset pääsevät myös itse ääneen uutisvirrassa. Lasten uutisten omat alakouluikäiset tubettajat julkaisevat viikon aikana omia videoitaan.

Lisäksi Lasten uutiset järjestää koululuokille uutisvideokilpailun, jossa tehtävänä on tuottaa oma video koululaisille tärkeästä aiheesta. Parhaat videot näytetään uutislähetyksissä kevään aikana, ja suosituimman videon tekijä palkitaan vierailulla toimitukseen.

Lehdet digitaalisina kouluille

Koulut saavat viikon ajaksi lehtien koko sisällön ilmaiseksi käyttöönsä digitaalisena. Päivän lehden voi lukea verkossa samannäköisenä kuin paperilehden tai uudemmalla tavalla, sovelluksen avulla. Digitunnukset voi tilata osoitteesta HS.fi/koulussa.

Helsingin Sanomat tavoittaa eri kanaviensa kautta 2,2 miljoonaa suomalaista joka viikko. Helsingin Sanomiin kuuluu päivälehden lisäksi muun muassa Kuukausiliite, HS.fi, Nyt.fi, Teema, HS-kirjat ja HSTV.

Sanoma Media Finland on Suomen monikanavaisin mediatalo, joka tunnetaan johtavista brändeistään.  Se on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä.

Lähde: Helsingin Sanomat ja Sanoma Media Finland