Uratarinat

Sampo Kaulanen: Teen päätöksiä unissani

26.11.2014 klo 9:17

Värikkäistä markkinointitempauksistaan tunnettu kauppias Sampo Kaulanen törmäsi Oikotien Uratestissä sisäiseen puutarhuriinsa. Kukkien kastelijaksi Ylläksellä Jounin kauppaa pyörittävä kauppias kokee kuitenkin olevansa turhan kärsimätön.

Ammatti: kauppias

Ominaisuuksiin sopivat ammatit

  • Kuvataiteilija
  • Puutarhuri
  • Artesaani

Korostuvat ominaisuudet

  • Nopea päätöksentekotapa
  • Tunnevetoinen
  • Kohtaamisissa harkitseva

Testi löysi sinulle aika yllättäviä ammatteja. Mitä ajattelet niistä?

Äkkiseltään ei kuulosta yhtään hyvältä, mutta ehkä ominaisuuksissani korostuu tietynlainen taivaanrannan maalaileminen. Tiedän kuitenkin olevani aivan liian lyhythermoinen kuvataiteilijan tai puutarhurin hommiin. Kaipaan paljon nopeampaa toimintaa.

Testituloksiesi perusteella teet päätöksiä nopeasti ja tunteella. Sillä reseptillä syntyy usein kiinnostavia tuloksia.

Tykkään käyttää mielikuvitustani ja siten monet markkinointitempauksistani syntyvät täysin fiilispohjalta. Näin kävi esimerkiksi viime kesänä kun julkaisin Facebookissa itsestäni kuvan pinkeissä trikoissa ja lupasin, että jos kuva saa 50 000 tykkäystä, pyöräilen niissä jäämerelle. Näin tapahtui ja mikä hienointa 350 kilometrin matkalle liittyi liki 60 pyöräilijää. Tänä vuonna reissu on tarkoitus toteuttaa uudelleen paljon isommalla joukolla.

Olet vahvasti tunneihminen, miten tällainen päätöksenteko sopii kauppiaalle?

Turhaudun helposti asioihin jotka ovat minulle hankalia. Koulussa minulla oli tosi paljon ongelmia matikan käppyröiden takia enkä siksi päässyt etenemään opinnoissani. Kaupan alalla matikka on onneksi suoraviivaisempaa. Hinnanlaskemisen sijaan kyse on enemmän neuvottelusta, siitä että saa ostettua tuotteet edullisesti ja perusteltua niiden tarpeen asiakkaille.

Uratestimme tarkoituksena on lisättä itsetuntemusta, josta on hyötyä niin työnhaussa kun työelämässäkin. Kuinka hyvin sinä tunnet itsesi?

Vahvuuteni on vilkkaassa mielikuvituksessa. Se tarkoittaa, että olen hyvä aloittamaan asioita, mutta huono viemään niitä loppuun. Osaan onneksi delegoida tällaisia asioita eteenpäin. Toisaalta taas olen todella huono sanomaan mihinkään ei. Ihmisiin suhtaudun kuitenkin melko varautuneesti sillä tiedän että pohjimmiltaan olemme kaikki eläimiä. Urani alussa kokemani loppuun palaminen opetti kuuntelemaan itseäni paremmin ja tunnistamaan väsymisen merkit etukäteen. Toisaalta työni on ennen kaikkea elämäntapa. Teen päätöksiä nimittäin myös unissani.

Talvikaudella Ylläksellä riittää vipinää. Mitä kaikkea olet suunnitellut asiakkaidesi iloksi?

Ajamme parhaillaan Facebook-kampanjaa, jossa haemme kuvalleni miljoonaa tykkäystä. Jos raja ylittyy, käyn hakemassa rajan rikkoneen tykkääjän ostoksille kauppaani vaikka Timbuktusta. Tällä hetkellä tykkääjiä on noin 100 000, mutta viesti on kiertänyt ympäri maailmaa, aina Etelä-Koreassa saakka.

Anna Väre

Käy testaamassa itsesi Uratestissä >>