Työhyvinvointi

S-ryhmä – Tyttö, joka tietää paljon

Viihdyn työssäni, meillä on hyvä henkilökunta ja ilmapiiri ja tulen aina iloisena töihin. Asiakkaiden kanssa on mukava asioida. Se on minun työni ja maailmani.” Prisman valikoima on tullut aurinkoiselle Valentinalle tutuiksi kolmentoista työvuoden aikana. ”Sanovat minua tytöksi, joka tietää kaiken. Kaikkea en tosin tiedä, mutta paljon kuitenkin”. Paljon tietoa käyttötavarapuolen myyjänä tarvitseekin. Tuotetuntemusta pitää myös laajentaa lähes jatkuvasti. Tutustu Valentinan työhön käyttötavarakaupan parissa.

13.5.2019 klo 11:00

Missä ovat frisbeet ja verhojen lyhennysnauhat, onko laturissa takuu ja kuinka tätä kukkaa kastellaan? Valentina Kivimäki tietää, ja kertoo mielellään tietonsa myös asiakkaille.

Olen kukkaistyttö, joka tietää paljon, Valentina Kivimäki sanoo pilke silmäkulmassaan.

Kirkkonummen Prisman valikoima ja pohjapiirros ovat tulleet Kivimäelle tutuiksi kolmentoista työvuoden aikana.

−Keskikäytävää eteenpäin, käytävälle 46, siivousvälineet ovat vasemmalla, siellä alahylly, opastaa Valentina Kivimäki empimättä asiakasta, joka tällä kertaa kaipaa tiskiharjaa.

Kirkkonummen Prisman valikoima ja pohjapiirros ovat tulleet Kivimäelle tutuiksi kolmentoista työvuoden aikana.

−Sanovat minua tytöksi, joka tietää kaiken. Kaikkea en tosin tiedä, mutta paljon kuitenkin, hän nauraa hersyvästi.

Paljon tietoa Kivimäki työssään käyttötavarapuolen myyjänä tarvitseekin. Tuotetuntemusta pitää myös laajentaa lähes jatkuvasti.

−Teen työtä niin koti-, rakennus- ja remontointi-, sportti-, pukeutumis- kuin leluosastoilla, Kivimäki luettelee, mutta tarkentaa erityisosaamisensa olevan sisustuksen puolella. Lisäksi hän hoitaa Prisman kukkaosastoa.

−Eli itse asiassa olen kukkaistyttö, joka tietää paljon, hän sanoo pilke silmäkulmassaan.

Sanovat minua tytöksi, joka tietää kaiken.

Sanovat minua tytöksi, joka tietää kaiken.

Rakkaudesta asiakaspalveluun

Kivimäki oli työskennellyt kaupan alalla jo kymmenkunta vuotta muuttaessaan Suomeen Venäjältä vuonna 2004.

−Ensimmäinen työpaikkani Suomessa oli pienempi kauppa, johon menin kesätöihin – ja jäin kahdeksi vuodeksi, Kivimäki kertaa.

Kauppaketjun lopettaessa toimintansa Suomessa, Kivimäki haki töihin sekä S-marketiin että Prismaan. Töitä tarjottiin molemmista.

−Prisma kiinnosti, koska se oli suurempi, hän perustelee.

Kivimäen ääneen hiipii taas pieni piilevä nauru.

−Sitä paitsi työpukeutumista kun miettii, niin vihreä väri näyttää kivalta. Se on itse asiassa suosikkivärejäni.

Kivimäki kertoo nauttivansa asiakaspalvelutyöstä.

−Rakastan työtäni. Se on merkityksellistä, sillä autan ihmisiä heidän arjessaan, heille tärkeissä ja tarpeellisissa asioissa.

Asiakkaan kiitos tuo Kivimäelle aina hyvän mielen.

−Eräs tuttu asiakas sanoi viimeksi, että kiitos Valentina, sinä autat minua aina. Siitä tuli olo, että olen oikeassa paikassa.

Hyvää vointia sekä töissä että vapaalla

Prisma on työpaikkana osoittautunut nappivalinnaksi. Kivimäki on löytänyt paikkansa työyhteisössä ja sanoo tulevansa aina mielellään töihin.

−Esimieheni on oikea arjen virtalähde ja tiimin yhteishenki loistava. Autamme toisiamme aina tarvittaessa, pelaamme hyvin yhteen. Se auttaa myös asiakaspalvelussa, Kivimäki sanoo.

Täällä halutaan pitää huolta siitä, että työntekijä voi hyvin ja viihtyy - niin työpaikalla kuin myös vapaalla ollessaan.

Täällä halutaan pitää huolta siitä, että työntekijä voi hyvin ja viihtyy - niin työpaikalla kuin myös vapaalla ollessaan.

Aktiivisten ja sosiaalisten työpäivien jälkeen Valentina Kivimäki rauhoittuu usein koruja sekä muita käsitöitä tehden. Hän mainitsee myös työnantajan panostavan työntekijöiden palautumiseen.

−Meillä on hyvät edut. Käytän esimerkiksi E-passia paljon ja käyn messuilla sekä konserteissa.

S-ryhmä on Kivimäen mielestä hyvä ja turvallinen työpaikka.

−Täällä halutaan pitää huolta siitä, että työntekijä voi hyvin ja viihtyy - niin työpaikalla kuin myös vapaalla ollessaan.