Blogi

Rikkonaisia urapolkuja ja merkityksellisyyttä

Nainen miettimässä uran merkityksellisyyttä.

Tulevaisuuden työurat näyttävät vanhemman sukupolven silmissä yhdeltä rikkonaiselta sotkulta, mutta tarjoavat tekijöilleen merkityksellisyyden ja kuuluvuuden tunnetta, jota tuskin voi mitata perinteisten menestysten mittareiden perusteella.

Kun palkka tai korkea asema eivät ole se tärkein tavoittelun kohde uralla, sillä mitä ja miten työtä tekee alkaakin mitata menestystä.

Milleniaalien ja nuorempien sukupolvien odotukset työelämää kohtaan ovat muuttuneet siitä, mitä näiden vanhemmat työpaikalta ja työelämältä aikanaan odottivat: enää vakituinen ura ei sido, vaan nuoret haluavat kokeilla työuransa aikana useampia eri "miniuria" ja siirtyä ammateissa ja rooleissa niin vertikaalisesti kuin horisontaalisestikin, ja täysin uusiin ammatteihin.

Työelämän odotetaan olevan merkityksellistä ja yksilöä kehittävää – mikä näkyy myös side hustlejen kasvavassa suosiossa. Ehkä nuorten ajattelussa on vanhemmillekin sukupolville ajattelemisen aihetta – työurien pidetessä entisestään on yhä tärkeämpää viihtyä ja voida hyvin ammatissaan.