Työnhaku

Rekrytoinnin tekoäly

3.12.2015 klo 11:49

Tulevaisuuden työelämään vaikuttavat megatrendit puhuttivat henkilöstöjohtajia ja -päättäjiä viime vikolla järjestetyillä Uudista ja Uudistu -messuilla.

Erityisesti digitalisaation vaikutus rekrytointiin ja sen tuomat mahdollisuudet, kuten automatisoitu rekrytointiprosessi ja tekoälyn hyödyntäminen rekrytoinnissa nousivat esiin tapahtuman puheenvuoroissa ja paneelikeskusteluissa.

Automatisoitu rekrytointiprosessi vaatii paljon muutosta käytössä oleviin järjestelmiin, mutta suurin puute on tekoälyn hyödyntämisessä. Barona tarttui haasteeseen tarkoituksenaan kehittää seuraavan sukupolven rekrytointijärjestelmä, joka yhdistää mittavan hakijakannan, automatisoidun prosessin sekä taustalla toimivan tekoälyn.

Työelämä muutosten ristiaallokossa

Vaikka työelämä on muutosten ristiaallokossa, samaan aikaan työn tekemisen monimuotoistumisen kanssa tulee markkinoille kokonaisia toimialoja sekä mullistavia uusia järjestelmiä ja bisnesmalleja. Niin sanottu perinteinen työ vähenee ja tulevaisuuden työ vaatii entistä syvempää osaamista ja työn monimuotoisuuden hyödyntämistä.

Uuden järjestelmän myötä myös rekrytoijan työ muuttaa luonnettaan tulevaisuudessa. Rekrytointityössä korostuu entistä enemmän vuorovaikutus digitaalisissa ympäristöissä sekä valmentava ja ohjaava rooli uraviidakossa seikkaileville työnhakijoille.

Suuret odotukset

Uudista ja Uudistu -tapahtumassa kävi ilmi, että henkilöstöjohtajilla on suuria odotuksia digitalisaation mahdollisuuksiin. Messuilla toteutetun kyselyn mukaan eniten kiinnostusta herätti sosiaalisen median hyödyntäminen osana rekrytointiprosessia. Listan kärkeen nousivat myös valmis hakijatietokanta, suuren työnhakijakannan hallinnointi sekä automatisoitu työntekijöiden esivalinta, eli tekoäly.

Vaikka tekoälyn hyödyntäminen osana rekrytointiprosessia voi tuntua vielä kaukaiselta, on se todellisuudessa täällä aiemmin kuin uskommekaan. Baronan kehittämä uusi tekoälyä hyödyntävä rekrytointijärjestelmä tulee markkinoille kevään 2016 aikana.

Lähde: Barona