Blogi

Rekrytoija, ethän unohda näitä?

Perusasiat on hyvä aika ajoin tarkistaa ja pistää järjestykseen - myös rekrytoinnissa.

Kevät on kylmästä säästä huolimatta ovella, joten olisiko aika tehdä rekrytoinnin kevätsiivous ja tarkistaa, miten eri vaiheet rekrytointiprosessissa sujuvat ja olisiko syytä tehdä korjausliikkeitä. Kokosin neljä asiaa, jotka jokaisen rekrytoijan kannattaisi aika ajoin tarkistaa ja ”huoltaa” kuntoon.

1. Yhteydenpito

Kaikki viestintä työnhakijoiden kanssa on oleellisen tärkeää, sen tietää jokainen rekrytoija. Mutta milloin viimeksi olet arvioinut rekrytointiprosessiasi viestinnän näkökulmasta? Milloin viestejä lähtee, kenelle ja minkälaisia? Olisko syytä perehtyä ja panostaa rekrytointiviestintään ja näin rekrytointikokemukseen enemmän?

2. Täsmällisyys

Jos ilmoitat olevasi työnhakijoiden tavoitettavissa jonain tiettynä ajankohtana, varmista, että näin myös on. On lisäksi kohteliasta palata niille, jotka ovat yrittäneet esimerkiksi soittaa soittoaikana, mutta eivät ole päässeet läpi. Muista, että luot mielikuvaa työpaikasta joka kohtaamisessa, eikä työnantajalla ole enää varaa hyppyyttää hakijoita, vaikka kuinka olisi suosittu tehtävä tai työnantaja. Parhaat työnantajat miettivät rekrytointi- ja työntekijäkokemustaan jatkuvasti - suosion huipullakin.

3. Rehellisyys

Työpaikkailmoitukset vilisevät korulauseita ja tyhjiä lupauksia, joiden ohi fiksut työnhakijat osaavat katsoa ja arvioida, mikä on oleellista ja mikä ei. Itse rekrytointitilanteessa on toki helpompaa olla avoimempi työstä ja työpaikasta, joten suosittelen vaalimaan tätä huolella. Kukaan ei voita, jos tehtävästä tai työpaikasta maalataan epärealistinen kuva ja valittu henkilö pettyy.

4. Käy prosessi itse läpi

Aika ajoin, edes kerran vuodessa, rekrytoijan olisi syytä kulkea rekrytointiprosessi alusta loppuun itsekin läpi. En tarkoita, että pitää leikkiä haastattelua tai kirjoittaa hakemuksia, vaan puhtaasti testata prosessin toimivuus hakijan näkökulmasta: missä kohtaa vastataan viesteihin, koska palataan asioihin ja mitä tapahtuu jos ei pääse prosessissa eteenpäin?

Paula Narkiniemi

Vapaa kirjoittaja

Twitter: @PoolaKristiina