Työnhaku

Reippaasti erilainen rekrytointitapahtuma

17.9.2018 klo 11:38

Walk for Jobs Helsinki liikuttaa rekrytoijia ja työnhakijoita 21.9.2018.

Työhaastatteluun voi olla vaikea päästä, ja työnhakijoilla on harvoin tilaisuus tavata rekrytointikonsultteja. Walk for Jobs Helsinki -tapahtumassa uusimaalaiset korkeasti koulutetut työnhakijat tapaavat työnantajia ja rekrytoijia rennon liikunnan merkeissä. Tapahtuma järjestetään Espoossa 21.9.18 klo 9– 12. Tapahtuman avaa sisäministeri Kai Mykkänen.

Walk for Jobs on suomalainen tapahtumainnovaatio, jossa yritykset ja korkeasti koulutetut työnhakijat kohtaavat uudella tavalla. Työnhakijat käyvät esittäytymässä yritysten ständeillä ja kertovat napakasti osaamisestaan. Kun osaaminen ja työnantajien tarpeet kohtaavat, on mahdollisuus päästä minihaastatteluun lyhyelle kävelykierrokselle. Eniten kierroksia kävelleelle yritykselle jaetaan tilaisuuden lopuksi One Step Ahead -palkinto. Tapahtumaan on ilmoittautunut yli 50 yritystä ja noin 350 korkeasti koulutettua työnhakijaa.

Mukana on myös oppilaitoksia, jotka tarjoavat erilaisia täydennyskoulutusmahdollisuuksia. Lisäksi voi osallistua mini-workshoppeihin, joissa saa ajankohtaista ja innostavaa tietoa työnhakuun liittyvistä aiheista, kuten LinkedIn:n tehokkaasta käytöstä työnhaussa, oman osaamisen tunnistamisesta ja hissipuheen hiomisesta timanttiseksi.

Tapahtuman järjestää akavalaisten ammattiliittojen yhdistys Työnhakuveturi yhdessä aktiivisista työnhakijoista koostuvan projektiryhmän kanssa. Ammattiliittojen työllistymistä tukevaan toimintaan voi tutustua niiden omilla ständeillä. Työnhakuveturi-yhdistykseen kuuluvat Akavan Erityisalat, Ekonomiliitto, Helsingin insinöörit HI, Luonnon-, ympäristö- ja metsätieteilijöiden liitto Loimu, Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA, Tekniikan Akateemiset TEK, Tradenomiliitto, Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ja Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTY.

Walk for Jobs järjestetään pääkaupunkiseudulla jo kolmatta kertaa. Tänä vuonna reippaillaan ensimmäistä kertaa Espoossa ja Otahallissa, joka on Alvar Aallon vuoden 1952 olympialaisiin suunnittelema uniikki, arkkitehtoninen kohde.

Lähde ja lisätietoa tapahtumasta