Työllisyysnäkymät

ReimaGO® motivoi lapsia liikkumaan24.8.2016 klo 14:15

Reiman kansainvälisen kuluttajatutkimuksen mukaan vanhemmat haluavat kannustaa lapsia liikkumaan ulkona, mutta huono sää ja viihdepelit pitävät lapsia sisätiloissa.

Tutkimuksen mukaan noin 70 prosentilla lapsista arkipäivään kuuluu yli kahden tunnin ulkoilu, mutta maiden kesken löytyi selviä eroja. Norjassa noin kolmannes lapsista viihtyy arkisin jopa yli 4 tuntia ulkona. Tähän tulokseen eivät muut maat yltäneet. Kiinassa yhtä paljon ulkoilee vain noin 10 prosenttia lapsista, Suomessa 16. Päiväkoti-ikäiset ulkoilevat ahkerasti, mutta monen lapsen ulkoiluaktiivisuus vähenee kouluiässä.

Pelit saavat jäämään sisälle

Tutkimukseen osallistuneet vanhemmat nimesivät muun muassa huonon sään, aikapulan ja peliviihteen syiksi siihen, miksi lapset eivät lähteneet ulos niin usein kuin vanhemmat toivoivat.

Erityisesti suomalaisia ja ruotsalaisia lapsia tietokone- ja konsolipelit kiinnostivat ulkoilua enemmän. Huono sää ja sisäpelit ovatkin varmaan monesti yhdessä syynä siihen, ettei ulkoilu houkuta. Kaikissa maissa ulkoillaan viikonloppuisin enemmän kuin arkena, ja viikonloput ovat selvästi perheen yhteistä ulkoiluaikaa. Tutkimuksesta käy ilmi myös, että Suomessa on loistavat olosuhteet lasten vapaaseen ja omatoimiseen ulkoiluun verrattuna esimerkiksi Kiinaan.

Kännykkäpeli innostaa ja kannustaa ulkoiluun

Puettavaa teknologiaa hyödyntävä ReimaGO®-konsepti yhdistää käytännölliset ja laadukkaat, säältä suojaavat ulkoiluvaatteet, lapsen aktiivisuutta mittaavan sensorin ja hauskan hyötysovelluksen.

Ulkoiluvaatteisiin kiinnitettävän, liikkumisen aktiivisuutta mittaavan ja mobiililaitteeseen tietoa välittävän liikesensorin on tuottanut Suunto, joka on yksi maailman johtavista urheilijoiden ja seikkailijoiden käyttämien urheilukellojen ja urheiluinstrumenttien suunnittelijoista ja valmistajista. Sensorit valmistetaan Suomessa.

Reima hakee innovaatiollaan kasvua kansainvälisiltä lastenvaatemarkkinoilta. Reiman tuotteita myydään jo 30 maassa. Tärkeimpiä vientialueita ovat Eurooppa ja Venäjä. Tulevina vuosina panostetaan lisäksi erityisesti Kiinaan ja Pohjois-Amerikkaan.

Ilmaisen ReimaGO®-sovelluksen voi ladata App Storesta 1.9.2016 alkaen, ja myöhemmin keväällä 2017 myös Google Playsta.

Lähde: Reima