Rekrytoija käyttää noin 30 sekuntia aikaa yhden hakemuksen selailuun. Entä jos tässä ajassa olisi mahdollisuus tutustua hakijan persoonaan – jo rekrytointiprosessin alkuvaiheessa?  

Videon käyttö rekrytoinnissa lisääntyy jatkuvasti. Videoita käytetään yhä enemmän työnantajakuvaviestinnässä ja toisaalta helpottamaan hakijoihin tutustumista jo rekrytointiprosessin alussa.

Persoona esiin rekrytoinnin alkuvaiheessa

Uudessa REC30 -palvelussa hakija vastaa 30 sekuntia kestävällä videolla yhteen kysymykseen, esimerkiksi siihen, miksi juuri hän olisi sopiva henkilö kyseiseen tehtävään. Lyhyt 30 sekunnin mittainen video ohjaa hakijan tiivistämään sanottavansa ja keskittymään olennaiseen.

Rekrytoija saa sähköpostiinsa tiedon saapuneista videovastauksista ja pääsee katsomaan ne Oikotien työnantajan käyttöliittymästä. Työnantajan ei tarvitse tehdä erikseen kysymysvideoita vaan riittää, kun lisää työpaikkailmoitukselle REC30 -koodin tai lähettää sen valitsemilleen hakijoille.

– REC30 -palvelu on suunniteltu jatkuvasti kasvavaa mobiililaitteiden käyttöä huomioiden. Hakija voi käyttää videon tallentamiseen joko palvelun iOS- tai Android -mobiilisovellusta tai desktop-versiota. Videohakukoodin voi laittaa jo työpaikkailmoitukseen tai lähettää sen jälkikäteen kiinnostaville hakijoille, Senior Product Manager Noora Holmström Oikotie Työpaikoilta sanoo.

Helppokäyttöistä ja tehokasta

Tänä päivänä suurimmalla osalla ihmisistä on älypuhelin ja videoiden kuvaaminen on arkipäivää. On siis luonnollista, että videon käyttö yleistyy myös rekrytoinnissa. Vaikka video ei korvaa haastattelua, se tarjoaa hakijalle mahdollisuuden tuoda esiin persoonaansa omannäköisellä tavalla. Myös työnantajat ovat olleet uuteen palveluun tyytyväisiä.

– REC30 -palvelu on todella helppokäyttöinen niin rekrytoijalle kuin hakijallekin. Suosittelen palvelua kaikille rekrytoinnin ammattilaisille, REC30 -palvelun pilotointiin osallistunut N-Cleanin henkilöstöjohtaja Liisa Lahtinen sanoo.
 

Tutustu Oikotie Työpaikkojen REC30 -palveluun  tai ota yhteyttä Oikotien asiakaspalveluun: oikotie.tyopaikat@sanoma.fi