Ravintoloissa olisi töitä tarjolla, mutta tekijöitä ei meinaa löytyä.

MaRan mukaan ravintola-alan avoimiin työpaikkoihin ei kerta kaikkiaan löydy ammattitaitoisia hakijoita. Myös pääkaupunkiseudun kalliit asumiskustannukset haittaavat työllistymistä.

Koko Suomesta olisi pääkaupunkiseudulle tulossa osaavaa ravintola-alan henkilökuntaa, mutta pääkaupunkiseudun vuokrat ovat heille liian kalliita.

Pamin sopimusasiantuntija Seija Rouhiaisen mielestä suurin ongelma on alalla vallitsevat matalat palkat ja huonot lisät. Jos palkat olisivat kilpailukykyiset, työntekijöitä löytyisi helpommin.

 

Lähde: MaRa, Taloussanomat

 

Kommentit

5

vanha konkari / nainen

tulisin hyppien keikkuen töihin, jos sopiva paikka löytyisi joka paikan höylälle(kohtuullisella palkalla)
5

Useampia syitä

Ala on myös itse tehnyt hallaa itselleen; pätkätyöt ja -rekryt. Matala palkka ja pätkätöistä ym. johtuvat huonot sosiaaliset edut eläkekertymättömyyksineen? Järkevä ihminen ei hakeudu tieten tahtoen ko. alalle. Pääkaupunkiseudun asuntokulut eivät ole keskituloisellekaan enää järkevät.
5

S.J.H

Hain viime talvena sesonkiin töihin Lappiin..Ammattitaitoa on yllinkyllin pitkälti yli toistakymmentä vuotta, mutta silti ei ollut tarjontaa.Että työvoima pula ? Vai ei ole haluja maksaa ammattitaitoisille..
3

äiti

Tyttäreni valmistui alalle ( kondiittori) keväällä. Hän teki harjoittelupaikassaan ison kaupungin keskustan lounasravintolassa ilta- ja viikonloppuvuoroja surkealla 9 euron tuntipalkalla. Ei työterveyshuoltoa, vuorot tiedossa pahimmassa tapauksessa edellisenä päivänä, työehtisopimuksia ei tarvitse noudattaa, jos ei halua, vuorot jopa 12- tuntisia, mutta silti työtunteja vain osa-aikaisen verran, ei tietenkään vuoro- tai ylityölisiä, koska työpaikalla saa ilmaisen salaattilounaan, jolla korvataan kaikki edut. Näin kohdellaan nuoria työntekijöitä ja tapetaan työn ilo uudessa ammatissa. Suositusten menettämisen ja huonon työtodistuksen pelossa ei uskalleta panna hanttiin. Onneksi tytär sai toisen työpaikan ilnan niitäkin.
4

Mamut vie kohta nämäkin työt

Eiköhän siellä ole työehtosopimuksien mukaiset palkat, aika monet tekee samallaisilla palkoilla ihan ruumiillistakin työtä !
4

Rankka duuni

Enpä tiedä, ootko koskaan ravintola-alalla ollut, mutta se on fyysisesti todella raskasta hommaa. Kiire, jatkuva juokseminen ja tekeminen hiton kuumass keittiössä, tauot joita ei ehditä pitää, ja siihen vielä ne 12-tuntiset (tai helposti ylikin) päivät.. Mun mielestä osuu kyllä fyysisen työn kuvaukseen helpostikin.

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.