Työuran alussa

Ravintola-ala vaatii intohimoa – Laurea

Laurea-ammattikorkeakoulu Oy

23.1.2019 klo 12:08

Joni Rouvali, Restonomiopiskelija, Laurea

”Ravintola-alaan kuuluu muutakin, kuin ruoanlaittoa keittiössä.

Minulla on pitkä kokkitausta ja haluaisin vanhempana perustaa oman ravintolan. Siksi hain opiskelemaan restonomiksi. Täällä olen oppinut näkemään ravintolan myös asiakkaan näkökulmasta. Ennen ajattelin, että asiakas tulee ravintolaan, syö ja lähtee, ja se on sitten siinä. Prosessi on kuitenkin paljon laajempi ja mielenkiintoisempi.

Parasta opiskelussa on tähän mennessä ollut teemaravintolaviikko. Saimme tehdä ruokalistat, suunnitella miljöön ja tilata raaka-aineet omaan pop up -ravintolaamme. Täällä ei ainoastaan kerrota, miten pitäisi toimia, vaan pääsemme toteuttamaan projekteja oikeiden yritysten kanssa.

Täällä olen oppinut näkemään ravintolan myös asiakkaan näkökulmasta.

Restonomin työ vaatii intohimoa. Tämä sopii niille, joille ruoka ja matkailu ovat intohimon asioita. Muuten näitä hommia ei pysty tekemään.”

Tutustu restonomin koulutukseen Laureassa!

Laurea-ammattikorkeakoulu

Laurea on Suomen vetovoimaisimpia ammattikorkeakouluja. Tarjoamme kymmenessä AMK-koulutuksessamme kuudella kampuksellamme perinteisiä päiväopintoja, joustavia monimuoto-opintoja sekä täysin verkossa suoritettavia koulutuksia lähes 8000:lle opiskelijallemme.  Olemme Suomen parhaita opiskelijoiden työllistymisessä – ainutlaatuinen oppimismallimme antaa hyvät valmiudet saada töitä valmistumisen jälkeen. Valtaosassa opintojamme pääsee jo opiskeluaikana tekemään yhteistyötä työnantajien kanssa.

Artikkeli on julkaistu alkuperäisesti Kun koulu loppuu -sivustolla.