Lyhytaikaista pienlainaa tarvitsevien lisäksi 4Finance rahoittaa hankkeita, joissa haetaan tukea harrastuksiin, hyvinvointiin ja yhteiseksi iloksi. Kuukausittaisen avustuksen saaja ratkeaa äänestyksellä.

Kuinka usein olet kuullut hyvästä ideasta, joka rahan puutteen vuoksi on jäänyt toteuttamatta? Jotta hyvät aikomukset eivät menisi hukkaan, pienlainarahoitusyhtiö 4Finance päätti ryhtyä hyväksi haltijaksi ja perusti Hyviatekoja.fi -sivuston, jossa jokainen voi anoa tukea projektilleen.

Maaliskuussa avautuneen sivuston ideana on rahoittaa erilaisia hankkeita tieteen, taiteen, harrastusten tai ympäristön alueella. Oman hankkeensa voi ilmoittaa mukaan niin yksityishenkilö kuin yhteisökin. Rahoituksen saaja valitaan joka kuukausi avoimella äänestyksellä. Sivuston lisäksi hankkeisiin voi tutustua myös 4Financen Facebook-sivuilla. Sen avulla hankkeeseen osallistuvat voivat parantaa voittomahdollisuuksiaan levittämällä sanaa ja agitoimalla mahdollisemman monet äänestämään.

Harrastustukea ja hyvinvointia

Tähän mennessä sivustolla on muun muassa etsitty kotia kilpikonnalle ja kerätty rahaa Keva-kodin aistihuonetta ja Capoeira-akatemian toimintaa varten. Haettavan rahasumman jokainen voi päättää itse, kunhan se suhteutettu hankkeen laajuuteen. Maksimissaan avustuksen määrä voi olla 10 000 euroa, mutta toistaiseksi haetut summat ovat olleet pienempiä.

”Kontulalainen eläkeläisryhmä esimerkiksi haki täydennystä virkistyskassaansa koska vanhusten etuja leikataan jatkuvasti. Voiton toimittaminen heille oli mahtava kokemus, koska he olivat siitä niin vilpittömän onnellisia. Koen, että jakamamme rahat menevät oikeasti hyviin asioihin. Haluamme tehdä sivustosta pysyvän tavan avustaa hyviä hankkeita, ja siksi etsimme parhaillaan uutta mediaparneria, jonka avulla saisimme kävijämääriä kasvatettua”, kertoo yrityksen PR-vastaava ja Hyviatekoja.fi -projektivastaava Erika Virtanen.

Samanhenkinen työporukka innostaa

Kun Virtanen aloitti lyhytlainoja tarjoavassa rahoitusyrityksessä vuonna 2010, hän oli yksi sen kolmesta työntekijästä. Nyt henkilöstömäärä Mikonkadun toimistolla on noussut 30:een. Suomen lisäksi Latviassa perustettu 4Finance-konserni on laajentanut toimintaansa 13 maahan.

”Nopea kasvumme todistaa, että palveluillemme on sekä tarvetta että kysyntää. Tästä syystä haemme tiimeihimme jatkuvasti uusia työntekijöitä. Itse olen viihtynyt yrityksessämme erityisesti siksi, koska mahtavien työkavereiden lisäksi yritys mahdollistaa uralla etenemisen, jos on itse kiinnostunut kokeilemaan ja oppimaan uutta”, sanoo asiakaspalvelutehtävistä yrityksen PR-tehtäviin edennyt Virtanen.

Nuorekkaaseen työyhteisöön kuuluu paljon opiskelijoita, joille työ sopii joustavuutensa vuoksi hyvin. Asiakaspalvelu palvelee arkisin aamuseitsemästä iltayhteentoista ja on auki myös viikonloppuisin. Virtasen mukaan yrityksen asema markkinajohtajana perustuu ensisijaisesti hyvään asiakaspalveluun.

”Juuri tekemämme tutkimuksen mukaan 80 prosenttia asiakkaistamme oli tyytyväinen palveluumme.”

Puhelimen ja sähköpostin lisäksi asiakkaita palvellaan chatilla, jonka kautta kysymyksiin saa vastauksen lähes reaaliajassa.

”Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin ja neuvomme asiakkaitamme raha-asioiden hoidossa. Asiakastyytyväisyyttämme mittaa myös se, että monet ensikertalaisista jatkavat asiakkainamme myös ensimmäisen korottoman lainan jälkeen.”

Tutustu Hyviä tekoja -hankkeisiin:

http://www.hyviatekoja.fi.

https://www.facebook.com/hyviatekoja.fi


4Finance on kansainvälinen pienalainarahoitusyritys, jonka tavoitteena on kasvaa toimialallaan Euroopan suurimmaksi. Konsernilla on toimintaa ympäri Eurooppaa ja kokonaisuudessaan yli 2,5 miljoonaa asiakasta. Suomessa 4Finance toimii brändinimellä Vivus.fi.

Teksti: Anna Väre, Kuva: Lasse Kaaria. Artikkeli on julkaistu Helsingin Sanomien välissä ilmestyneessä Sanoma Rekrytointimedioiden Kasvun tekijät -liitteessä 20.9.2014.