Työllisyysnäkymät

Puhelinmyynti työllistää

6.8.2015 klo 11:46

Puhelinmyyntiala työllistää usein myös vaikeina aikoina. Voidaankin sanoa, että puhelinmyynti kärsii kroonisesta työvoimapulasta.

Puhelinmyyntiin on tarjolla avoimia työpaikkoja kymmenkertaisesti hakijoihin nähden. Esimerkiksi Suomen vanhin telemarkkinointiyhtiö Gainer Oy palkkasi tänä kesänä 20 kesätyöntekijää, joista osa aloitti Lahdessa, osa Helsingissä. Etenkin ruotsinkielisille osaajille on kysyntää. Kesän alussa Gainerillakin aloitti seitsemän hengen ruotsinkielinen tiimi.

Nuorille on tärkeää saada työkokemusta myös puhelinmyyntityöstä. Moni tekee puhelinmyyntityötä kesätyönä, mutta saattaa jatkaa myös opintojen ohella. Työaikojen joustavuus mahdollistaa miellyttävän ja itselle sopivan työskentelyn. Työtä voi tehdä joustavasti etänä ja paikan päällä.

Työehtosopimus on tärkeä

Yritysten panostukset telemarkkinointiin vähenivät vuonna 2014, mutta Gainerilla palkattiin lisää henkilöstöä ja liikevaihto kasvoi. On tärkeää, että telemarkkinointiyrityksissä noudatetaan toimialan työehtosopimusta. Vaikka valtakunnan työttömyysprosentti on reilut kymmenen, TEM:in tilastojen mukaan myyntineuvottelijoiden osalta luvut menevät toisinpäin.

Puhelinmyyntiin hakee vain kymmenesosa työnhakijoista. Olisi hyvä kuitenkin muistaa, että osa-aikatyö olisi keino myös pitkäaikaistyöttömille päästä takaisin kiinni työelämään.

Puhelinmyynti opettaa

Puhelinmyynnin kurja maine ja ennakkoluulot estävät monen työpaikan täyttymisen. Puhelinmyyntityössä oppii kuitenkin paljon. Lukemaan myös numeroita ja talousdataa. Asenne ratkaisee ja hakijan taustalla ei ole merkitystä. Oppimisen halu ja työn tekemisen palo ratkaisevat.

Piilotteletko myyntitaitojasi?

Puhelinmyyntityössä työntekijöiden koulutustausta on hyvin kirjava ja ikähaarukka laaja.Työ sopii niin vakituiseksi työksi, lisäansiota haluaville, välivuotta pitäville jne. Oikeastaan melkein jokaiselle. Moni onkin hämmentynyt myyntityötä aloittaessaan, että millainen myyntimies tai -nainen heidän sisällään onkaan piileskellyt. Onnistunut kauppa poikii seuraavan ja työmotivaatio kasvaa.

Eva selvitti mistä nuorten mielestä tunnistaa hyvän työnantajan. Selvityksen mukaan hyvä työnantaja välittää työntekijöistään. Tämä lisää pysyvyyttä työsuhteissa.

Lähde: Gainer Oy