Työnhaku

Positiivista virettä!

16.12.2016 klo 15:07

Slush kokosi kasvuyritykset, startupit ja työnhakijat yhteen. Kysyimme kahdelta työnantajalta millainen vaikutelma heille jäi tapahtumasta.

Minulle jäi positiivinen vaikutelma Slushista rekrytoinnin näkökulmasta. Elisalla ei ole aikaisempina vuosina ollut messuosastoa Slushin rekrytointialueella, enkä minä ole ollut aikaisemmin näin suuressa tapahtumassa rekrytoimassa, Ohjelmistokehityspäällikkö Timo Into Elisa Appelsiini Oy:stä kertoo.

Rekrytointialueella Engine Roomissa kävi kuhina koko päivän ajan.

Seitsemän hengen tiimimme pääsi jututtamaan suurta joukkoa eri alojen asiantuntijoita sekä Suomesta että ulkomailta. Ihmiset olivat hyvin kiinnostuneita Elisasta ja tapahtumassa esittelemistämme työpaikoista. Tapahtumassa oli paljon opiskelijoita, jotka olivat erityisen kiinnostuneita Elisan Trainee 2017 -ohjelmasta ja tarjoamistamme trainee-paikoista, Timo Into kiittelee.

Elisalla oli tänä vuonna kunnianhimoinen rekrytointitavoite Slushin rekrytointialueella ja yritys onnistui siinä hyvin.

Etsimme varsinkin ohjelmistokehittäjiä ja trainee-ohjelmaamme sopivia ihmisiä. Saimme paljon hakemuksia ja tiedusteluja työpaikoistamme kiinnostuneilta henkilöiltä, joihin olemme yhteydessä tapahtuman jälkeen.

Mitä mieltä olit erillisestä rekrytointialueesta?

Mielestäni ajatus erillisestä rekrytointialueesta on toimiva, sillä työpaikoista kiinnostuneet henkilöt löytävät helposti rekrytoivat yritykset. Monet tapaamani henkilöt käyttivät useita tunteja rekrytointialueella kiertelyyn. Rekrytointialueella tapasin myös useita ulkomaalaisia messuvieraita, jotka olivat kiinnostuneita työpaikasta Suomessa. Mielestäni se kertoo siitä, miten hyvä maine Suomella on korkean osaamisen ja hyvien työllistymismahdollisuuksien maana ulkomailla, Timo Into summaa.

Monialainen palveluyritys työllistää monin tavoin

Myös OP:lle Slush oli erittäin positiivinen kokemus monellakin tavalla.

Oli hienoa, että saimme tällä foorumilla konkreettisemmin tuotua esille uutta strategiaamme – entisestä finanssitalosta kun on muotoutunut monialainen palveluyritys, HR Asiantuntijapäällikkö Erja Vilja OP:sta sanoo.

Erja Vilja koki Slushin vaikutuksen hyvin myönteisenä työantajakuvaan.

Oma vastuualueeni OP:ssa on rekrytointi- ja työnantajakuva. Oli hienoa, että tapahtumassa ihmiset voivat tavata OP:n väkeä ja samalla saimme vahvistettua osallistujien mielikuvaa OP:sta monipuolisena toimijana. Yhtenä viestinä meillä oli Kiitorata-harjoittelijaohjelmamme ja saimmekin kahden päivän aikana tehtyä useita erittäin onnistuneita pikahaastatteluja, joista ohjasimme jatkoon. Kiitorata-ohjelmaamme tuli myös huikea hakemuspiikki Slushin aikana ja heti sen jälkeen, Erja Vilja iloitsee.

Mainitsemisen arvoista on myös se, että Slushissa vahvasti esille tuodun ja samalla viikolla lanseeratun Kulku-palvelun hankejohtaja Sonja Heikkilä löytyi ja rekrytoitui OP:lle nimenomaan viime vuoden (2015) Slushin synnyttämän yhteyden myötä!

Mitä mieltä olet Slushin rekrytointipainotuksista?

En lähtisi viemään Slushia liiaksi rekrytointitapahtuman suuntaan, mutta sidekickinä rekrytointi ja erityisesti työnantajakuvan vahvistaminen toimivat erinomaisesti, Erja Vilja sanoo.