Työhyvinvointi

Positiivinen asenne – tie menestykseen

30.3.2015 klo 21:36

Suomalaiset arvostavat työkavereissaan positiivista asennetta. Työyhteisöt pursuavat energisiä, positiivisella asenteella varustettuja hyviä tyyppejä, vaikka työyhteisöistä usein puhutaankin negatiiviseen sävyyn.

Työpaikan hyvä tyyppi on tyypillisesti henkilö, joka hoitaa tunnollisesti omat tehtävänsä, auttaa työkaveria kiireen keskellä ja piristää päivää huumorintajullaan. Hänen kanssaan viihdytään myös työajan ulkopuolella.

Nämä suomalaisten arvostamat piirteet hyvässä työkaverissa ovat nousseet esiin Baronan #parastyökaveri2015-kilpailussa, jonka tavoitteena on löytää Suomen paras työkaveri. Kilpailu starttasi helmikuun puolivälissä ja tähän mennessä työkavereita on ilmiannettu toista sataa. Kilpailuun osallistutaan valokuvalla ja kertomalla, mikä tekee työkaverista Suomen parhaan.

Miten tunnistaa parhaan työkaverin?

Hyvän työkaverin tunnistaa siitä, että hänen kanssaan hullutellaan vapaa-ajalla ja pohditaan syvällisiä työpaikan taukohuoneessa. Eräs #parastyökaveri2015-kilpailuun osallistunut kuvailee työkaveriaan seuraavasti:

“Niina on maailman parhain ja luotettavin työkaveri ja hänestä on tullut myös ystävä työajan ulkopuolella. Ollaan yhdessä tosi hyvä pakkipari ja nautitaan arjen pienistä iloista työssä. Parasta Niinassa on se, että hän ehtii aina auttamaan ja tekee oman työnsä todella tunnollisesti”.

Vielä ehdit mukaan!

Suomen parhaan työkaverin etsintä jatkuu pääsiäisen yli. Maanantaina 7.4.15 arvotaan kilpailun voittaja, joka saa palkinnoksi ansaitun loman työkaverinsa kanssa. Olisiko juuri sinulla Suomen paras työkaveri? Ilmianna työkaverisi ja käy tutustumassa Suomen parhaisiin työkavereihin ja blogikirjoituksiin www.parastyokaveri2015.fi -sivustolla.

Hyvä porukka – avain kasvuun

Hyvä porukka siivittää yrityksen kasvuun, joka huomataan. Vuosi sitten perustetun Wunderdogin tuorein tulokas Vivi Brooke toteaa blogikirjoituksessaan:

Loppujen lopuksi yrityksellä, joka koostuu pelkästään hyvistä tyypeistä, ei voi mennä muuta kuin hyvin! He muokkaavat ja luovat sen työyhteisön, jossa sekä halutaan tehdä töitä että rakastetaan sitä mitä tehdään. Se, että välitetään siitä mitä tehdään, näkyy työn laadussa ja lopputuloksessa, eikä sitä pidä vähätellä”.

Valokuvien lisäksi Barona on koonnut yhteen kirjoituksia hyvästä työkaveruudesta ja sen vaikutuksesta työyhteisöön. Kirjoitusten perusteella vaikuttaisi siltä, että jokaisen menestyvän yrityksen taustalla on nimenomaan huippuporukka, täynnä hyviä työkavereita.