Blogi

Pomon suusta

Tiedättekö ne iltapäivälehtien hauskat "lasten suusta" -jutut, joissa pikkulapset kertovat aikuisille, miten maailma pyörii? Joskus sama tapahtuu työpaikalla, mutta silloin vain pomon suusta.

Jokainen meistä on varmasti joskus laukonut töissä kummallisuuksia, joiden sanominen ehkä jopa vähän kaduttaa jälkikäteen. Mutta kun pomo heittää ilmoille kummia juttuja ilmekään värähtämättä, saadaan kahvipöytiin ja illanistujaisiin sellaista materiaalia, että oksat pois. Vai mitä tuumit näistä pomojen suusta karanneista sammakoista, joita tuttavapiiristäni löytyi?

Työntekijä: ”Mä en millään ehdi tehdä kaikkia näitä töitä, ylitöitäkin on kertynyt jo satoja tunteja”.
Pomo: ”Mitä jos teet enemmän etänä?”

Pomo äitiyslomalaiselle, joka on tullut juttelemaan töihin paluustaan: ”Sä et kyllä voi itse päättää, koska sä tulet äitiyslomalta takaisin töihin. Mä päätän sen. Se on varma.”

Esimies tiimilleen: ”Pakko todeta, että ei me olla mitenkään terve työyhteisö”.

Pomo naisasiantuntijan esityksen jälkeen: ”Ihan kiva esitys – olisi ollut vaan paljon uskottavampaa jos olisit mies”.

Pomo joka viikko tiimipalaverin alussa: ”Kenellehän teistä sitä tällä viikolla saa antaa kenkään?”

Yrityksen kesäpäivillä pomo esitteli uuden työntekijän, joka aloittaisi seuraavana päivänä hommat, ensi kertaa koko muulle porukalle ”yrityksen parhaana työntekijänä”. Muu porukka oli hiukan ihmeissään, olivat raataneet niska limassa koko kevään ja nyt uusi tyyppi tuotiin näytille heidän työtään vähätellen. Juhlia seuraavana päivänä uusi työntekijä saapui ensimmäisenä työpäivänään töihin myöhässä ja krapulassa, oksensi työpaikan vessaan ja lähtikin pian takaisin kotiin. Piti siinä sitten keksiä päivän asiakastapaamisiin selitys, miksi ”firman paras työntekijä” ei päässytkään esittäytymään.

Pomo kauhistellen alaiselleen tämän kerrottua raskaudestaan: ”Sinustako muka äiti?”

Mitä ihmeellisyyksiä tai suorastaan karmeuksia olet kuullut oman pomosi suusta? Jotain, minkä olisit mielelläsi jättänyt kuulematta?

Paula Narkiniemi
vapaa kirjoittaja
Twitter: @PoolaKristiina