Työhyvinvointi

POMOMISSIO, valmennuksellinen ote esimiestyöhön

KINO Andorra, keskiviikkona 22.3. klo 17, legendaarinen elokuvateatteri täyttyy esimiestyöstä kiinnostuneista katsojista. Pomomissio-lyhytelokuva saa ensi-iltansa.

70 tuntia viikossa ei riitä. Työporukan motivaatio ei riitä, vaikka tavoitteet ovat selvät. ”Tää on kuin polkis pyörää ilman ketjuja.” Näin ajattelee merkittävän kansainvälisen projektin johtoon nimetty Mikan elämästään uudessa tehtävässä.

Näyttelijä, Art Sense Oy:n Luova johtaja Niina Nurminen on ohjannut huippunäyttelijöiden tähdittämän Pomomissio-lyhytelokuvan, joka kertoo ihmisten johtamisesta, työn merkityksestä ja muuttuvasta identiteetistä suurten muutosten keskellä. Pomomissio -elokuva on uusi esimiesvalmennuksen työkalu.

Ajatus Pomomissiosta syntyi inhimillisesti, yhteiskunnallisesti ja taloudellisesti merkittävistä aiheista. Elokuva on vaikuttava taidemuoto, ja halusimme sen avulla herättää keskustelua johtajuudesta, Niina Nurminen sanoo.

Valmennusta taiteen keinoin

Art Sense on erilainen valmennusyritys. Se vahvistaa johtajuutta, asiakaskokemusta, työyhteisöä ja kulttuuria sekä yhdistää taiteilijoiden, liike-elämän ja johtamisen osaamisen. Pomomission ensi-illassa nähtiin myös näyttelijöiden demotilanne, jossa ratkottiin yhdessä asiakkaan kanssa toimitusongelmaa taiteellisen valmennuksen keinoin.

Niin sanottu forumteatteri-menetelmä on käytössä valmennuksissamme. Se on kokemusten jakamista ja uuden oppimista, Nurminen sanoo.

Esimiehen haastava rooli

Elokuvan päähenkilö Mika on tuore esimies, joka saa elämänsä tilaisuuden. Hän valmistautuu esimiestehtäväänsä lukemalla uusimmat johtamisoppaat ja muuntautumalla esikuviensa kaltaiseksi businessatleetiksi. Tehtävä osoittautuu kuitenkin liian raskaaksi ja kaulus alkaa kiristää. Miten selvitä paineiden keskellä, kun edes selvät tavoitteet ja osallistava ideointi eivät tunnu motivoivan tiimiä?

Pomomissio on ajankohtainen ja realistinen kuvaus työelämän haasteista. Miten saada ihmiset kehittämään uutta? Ylhäältä johtaminen ei toimi; mitä sen tilalle? Visiosta on helppo puhua, mutta miten saada siitä tunnetasolla merkityksellinen?

Pomomissio yhdistää työyhteisövalmennuksista saatuja kokemuksia ja johtamisen osaamista, elokuvaa sekä teatteria aivan uudella tavalla. Tuloksena on tarina esimiehestä, jonka teemat koskettavat koko suomalaista työelämää ja sen kehittämistä ja johon katsoja voi vaikuttaa omilla valinnoillaan, Niina Nurminen sanoo.

Merkityksellisyyden tunne

Lyhytelokuvan lopuksi Art Sensen toimitusjohtaja Kimmo Huhtimo puhui tunnekokemuksen merkityksestä työyhteisössä. Tunnekokemus ei poista rationaalisen ajattelun merkitystä, mutta täydentää sitä. Hän nosti tärkeimmiksi asioiksi erilaiset kohtaamistilanteet, tunnekokemuksen ja merkityksellisyyden tunteen luomisen.

Johtajuus on merkityksellisyyden tunteen luomista. Tunne synnyttää taitoa, Kimmo Huhtimo sanoo. Myös oman itsemme johtaminen on tärkeässä osassa. Jokainen voi kysyä itseltään, miten johdan itseäni?

Lue lisää: www.artsense.fi