Oikotie Uralogi

Pitääkö huolestua jos palkka ei nouse?

17.6.2019 klo 9:16

Uraputki tukossa? Kirveleekö työhaastattelun jälkeen? Kysy Oikotien Uralogilta mieltäsi askarruttavista ura-asioista ja saat varman vastauksen!

Pitäisikö huolestua jos palkkani ei ole noussut 3 vuoteen, vaikka olen vuosittain pyytänyt palkankorotusta esimieheltäni?

Todellakin pitää. Jos palkkakäyrä ei nouse vaakatasosta yläviistoon, niin pari ensimmäistä kertaa voi aina laittaa stressin ja jännityksen piikkiin, mutta nyt kuulostaa siltä, että pelkkä ruokavaliomuutos ei auta, vaan tarvitaan sinistä pilleriä. Kuten Uralogin hyvä ystävä Yoda sanoo, palkankorotusta ei yritetä, se joko otetaan tai ei. Katso peiliin ja perustele itsellesi, mitkä seikat ovat tehneet sinusta arvokkaamman työntekijän. Vaikka palkkapussien koon vertailu voi aiheuttaa kateutta (talousasiantuntijoiden mukaan on tosin tärkeämpää miten sitä käyttää), dataa vastaavista tehtävistä maksettavasta liksasta löytyy verottajan lisäksi esim. Oikotien palkkavertailusta ja ammattiliitoilta.

Varaa erillinen palaveri esimiehen kanssa aiheesta keskusteluun. Uralogin kokemuksen mukaan sopivan lyhyt aika varauksen ja tapaamisen välillä ja epämääräinen otsikko voi herättää esimiehessä pelon, että olet nostamassa kytkintä, jolloin liksavaade onkin positiivinen yllätys. Iske oikeassa kohtaa, kun alla on sopiva onnistuminen tai edessä tärkeä hanke, jonka onnistumista voit edesauttaa. Perustele huolella ja ole tiukka, niin olet palkanpyytäjien parhaassa desiilissä.

Jos oireet jatkuvat Uralogin ohjeista huolimatta, syy voi itsesi lisäksi olla myös esimiehessäsi tai organisaation palkkatasossa, jota kuorruttaa seitinohut palkankorotuspolitiikka. Tällöin on suositeltavaa tarkistaa käypä hoito -suositukset osoitteesta https://tyopaikat.oikotie.fi/.

Askarruttaako jokin työelämään liittyvä asia?

Hei Uralogi! Haluaisin kesällä lähteä aftereille kollegojen kanssa, mutta firmamme juomakulttuuri on lapsenkengissään. Miten innostan työkaverini mukaan terassille ilman, että minut leimataan työpaikan rappioituneimmaksi henkilöksi?

Uralogina ymmärrän hyvin kysyjän ongelman, sillä myös omassa työpaikassani Uralogisessa Instituutissa kärsitään työn ja vapaa-ajan tasapainosta selkeällä sermillä kiikun keskellä. Kuten alkoholiin liittyvissä ongelmissa yleensä, aikainen puheeksioton malli on avainasemassa. Kerro suoraan, että olet havainnut epäkohdan organisaationne toiminnassa. Älä syyllistä, vaan tukeudu faktoihin, kuten lähiviikon sääennusteeseen ja lähipubin happy hour –listasta ottamaasi kuvaan, jonka olet printannut kaikille tiimipalaverissa.

Älä käytä termejä kuten ”megarännit” tai ”sit Kalleen” jotka voivat pelottaa perheellisiä kollegoja, vaan puhu ”tiimihengen vahvistamisesta” ja siitä kuinka ”siellä on myös tosi hyvä alkoholiton olutvalikoima ja toastit suoraan terassille”. Hyvät afterit rakennetaan hitaasti ja niin, että kieltäytyminen on vaikeaa. Todellinen pro tip on istuttaa ajatus aftereista vaikka esimiehen tai kollegan päähän, ja kun se pulpahtaa esiin, tarjoutua auttamaan kartoittamalla sopiva aika kaikille esim. Doodlella.

Anna Uralogin auttaa! Lähetä kysymyksesi uralogi@oikotie.fi

Koska kannattaa vaihtaa työpaikkaa? Mistä tiedän, että vaihtamalla paranee?

Come on now, who are you kidding? Katso ympärillesi: Jos kävisit lähimarketista rekrytoimassa umpimähkään täysi-ikäisiä, olisiko muutos parempaan päin yli puolessa kollegoistasi? Mietitkö viikoittain, mihin tämä firma ja oma urasi on menossa? Herättääkö toimitusjohtajan kvartaalikatsaus sinussa innostusta vai luetko enemmän rivien välistä kuin varsinaisesta sisällöstä? Salliiko elämäntilanteesi pientä seikkailua ja riskinottoa? Jos näistä lakmustesteistä yli puolet näyttää punaista, niin Uralogi suosittelee vahvasti katselemaan Oikotietä aidan toiselle puolelle. Mikäli silti epäilet, niin vanhan viholliseni Darth Vaderin sanoin: ”Search your feelings. You know it to be true.”

Työpaikan vaihtaminen ei ole koskaan myöhäistä, mutta joskus se voi olla liian aikaista. Uralogin esimiesremmin mukaan epäilyksiä hakijasta herättää, jos takana on useita alle kolmen vuoden pestejä, ellei kyseessä ole kapean sektorin huippuasiantuntija jonka ei odotetakaan kuin vetävän muutaman hyvin projektin ja siirtyvän sitten uusiin haasteisiin. Mieti siis vähintään selitys työhaastatteluun valmiiksi, jos uusi suola alkaa janottaa ennen aikojaan. Kannattaa myös jututtaa reilua esimiestä tai sellaisen puuttuessa HR:ää, jos firman sisällä olisi mahdollisuuksia tuoda uutta vireyttä työpuuhiin!