Parhaillaan vietetään vilkkainta pikkujoulusesonkia. Vaikka pikkujoulujen maine voi olla monella työpaikalla huono, yhteiset juhlat antavat työnantajalle mahdollisuuden vaikuttaa työntekijöiden viihtyvyyteen.

Pelkän lasien kilistelyn sijaan pikkujoulujuhlintaan liittyvä yhteinen tekeminen voi auttaa puhaltamaan yhteen hiileen myös juhlallisuuksien jälkeen. Pikkujoulukausi tuo työpaikoille kimallusta ja juhlan tuntua, mutta suunnittelu aiheuttaa usein  myös ylimääräistä stressiä. Rahaakin kuluu yleensä melko paljon, ja koko henkilöstö pitäisi saada viihtymään. Moni voi miettiä, että tarvitaanko pikkujouluja välttämättä ollenkaan?

– Työpaikan hyvinvointiin kannattaa panostaa. Henkilöstö on yritykselle strateginen voimavara, ja pikkujoulujen järjestäminen on hyvä tapa osoittaa työntekijöille, että heistä välitetään. Mukavat pikkujoulut lisäävät viihtyvyyttä töissä, ja tyytyväinen työntekijä tekee myös parempaa tulosta, työterveyspsykologi Karri-Pekka Kauppinen Terveystalosta sanoo.

Monella työpaikalla tulee kiire saada työt tehtyä pois lähestyvän joululoman alta. Pikkujoulut tarjoavat hyvän tilaisuuden käydä kulunutta vuotta läpi yhdessä ja jakaa mahdollista tunnustusta työntekijöille.

– Työnantajan on tärkeää osoittaa arvostusta työntekijöiden työpanosta kohtaan. Pikkujoulut ovat hyvä paikka kiittää ja palkita henkilöstöä. Pikkujoulujen tarkoitus on olla mukava tapahtuma, yhdessäolon ja naurun juhla, jonne tullaan viihtymään yhdessä, Kauppinen sanoo.

Työpaikan henki heijastuu juhlintaan

Joululomaan ja pikkujouluihin kohdistuu usein suuria odotuksia, jotka voivat toteutumattomina aiheuttaa myös pettymyksen tunteita. Jännitteet ja työpaikan ilmapiiri heijastuvat pikkujouluihin.

– Vuorovaikutus ja yhteenkuuluvuuden tunne kehittyvät koko ajan. Pikkujoulut ovat yrityksen nykytilanteen peili: jos työkulttuuri toimii, ei tarvitse pelätä työntekijöiden humalaisia herjoja tai muuta ikävää. Pikkujoulujen osallistumisprosentti ja juhlan tunnelma tarjoavat työnantajalle näkymän siihen, miten hyvin ihmiset viihtyvät työpaikallaan, Karri-Pekka Kauppinen muistuttaa.

Silti pikkujoulut  eivät ole suora tie onneen. Kestävä yhteenkuuluvuuden tunne ei rakennu yhdessä illassa, eivätkä näyttävät pikkujoulut korvaa ontuvaa työyhteisön hyvinvointia tai sujuvaa kokonaisuutta. Tärkeintä on panostaa työntekijöiden hyvinvointiin pitkäjänteisesti.

Hyviin pikkujouluihin osallistutaan mielellään

Pikkujoulujen ei tarvitse olla perinteiset, vaan ohjelmassa voi olla oikeastaan mitä vain mukavaa. Pikkujouluista kannattaa siis suunnitella oman firman näköiset. Kun henkilöstö saa osallistua ideointiin, se sitouttaa ja aktivoi. Yhteinen suunnittelu ja osallistaminen tarjoavat myös tilaisuuden vuorovaikutukseen – kun yhteisen hyvän eteen tehdään porukalla töitä, työyhteisö hitsautuu yhteen myös tavanomaisten työtiimien ulkopuolella. 

– Tärkeintä on osallistuminen ja vuorovaikutus – usein yhteinen tekeminen kohottaa tunnelmaa tehokkaammin kuin kallis, tilattu ohjelma, Kauppinen vinkkaa.

 

Lähde: Terveystalo