Työnhaku

Piilotyöpaikka, myytti vai mahdollisuus?

19.2.2016 klo 7:00

Vaikka hinku työllistymiseen olisi kova, työpaikkaa ei aina löydy helposti. Piilotyöpaikoista puhuminenkin saattaa jopa lähinnä ärsyttää. Mutta miten ne paljon puhutut piilotyöpaikat sitten löytää?

Ennen piilotyöpaikkojen etsimistä kannattaa istua hetkeksi alas ja miettiä mitä osaan tehdä ja mitä oikeasti haluan tehdä. Kun nämä ovat selvillä, työnhaku helpottuu.

Kun etsit piilotyöpaikkaa, tee näin:

  1. Ensimmäinen askel piilotyöpaikan löytämisessä on tuttavien kontaktiverkostojen hyödyntäminen. Kerro kaikille, että haet uutta työtä. Tietävätkö kollegasi, sosiaalisen median kaverisi ja kaikki läheisesi, ystävät, naapurit ja tuttavat, että haet uutta työtä?
  2. Listaa suosittelijat. Pohdi, keneltä kaikilta voisit pyytää suosituksia uuden työn saamiseksi.
  3. Hyödynnä kaikki aiemmat työelämän kontaktisi: entiset asiakas- ja alihankkijayritykset, joihin sinulla on valmiit kontaktit olemassa.
  4. Älä myöskään väheksy vaikkapa kuntosalikavereita tai tuttua kampaajaa, koskaan ei voi tietää, mistä työpaikka löytyy.
  5. Haarukoi sitten kiinnostavien yritysten kotisivut ja muut materiaalit. Pysy ajan tasalla oman alasi tapahtumista, seuraa uutisia ja osallistu alan tilaisuuksiin. Parhaiten löydät tietoa yrityksistä netistä ja sosiaalisen median kanavista.
  6. Hyödynnä lehtien ja järjestöjen julkaisemia kasvulistoja, niistä voit saada paljon uusia ideoita.
  7. Mene suoraan yritykseen. Suuri osa uusista työpaikoista on niitä, joista ei ilmoitella missään. Piilotyöpaikkojen etsiminen vaatii asennetta ja enemmän vaivannäköä kuin haussa oleviin työpaikkoihin hakeminen. Tee itsestäsi tarpeellinen ja kerro, miten voisit auttaa yritystä.

Pilottihanke työpaikkojen löytämiseksi

Saranen Consulting osallistui viime vuonna Työ- ja elinkeinoministeriön pilottihankkeeseen, jossa etsittiin uusia keinoja pitkäaikaistyöttömien työllistymiseen. Sarasen vetämän OsaajaVäylä-projektin osallistujille löytyi työpaikkoja etenkin piilotyöpaikoista. Ennen projektia vain harva oli hakenut piilotyöpaikkoja. Projektin aikana niitä ryhdyttiin kaivelemaan esiin ja lopulta 57 prosenttia työpaikan saaneista työllistyi nimenomaan piilotyöpaikkoihin.

Mikä Saranen?
Saranen Consulting on rekrytoiviin koulutusohjelmiin sekä outplacement-palveluihin erikoistunut asiantuntijayritys. Se auttaa yrityksiä kasvamaan ja asiantuntijoita uusiin töihin. Vuositasolla yli 350 yritystä on löytänyt työntekijöitä Sarasen kautta. Yritys toteuttaa palvelunsa tiiviissä yhteistyössä rekrytoivien yritysten sekä työhallinnon kanssa. Saranen Consulting Oy on osa Barona Groupia. www.saranen.fi

Lähde: Saranen Consulting