Työnhaku

Piilotellaanko työpaikkoja?

21.1.2016 klo 15:33

Sana piilotyöpaikka on nyt kaikkien huulilla. Mitä se tarkoittaa?

Piilotyöpaikka on työpaikka, johon ei haeta työntekijää julkisessa haussa. Piilotyöpaikan saakin usein se, joka oivaltaa itse kysellä työpaikkaa suoraan työnantajayrityksestä. Mutta miten sellaisen piilotyöpaikan sitten löytää? Hyvä keino löytää vinkkejä mahdollisista työpaikoista on seurata monipuolisesti ja aktiivisesti erilaisia tiedotusvälineitä – niin lehtiä kuin verkkosivuja ja sosiaalista mediaakin.

Näin piilotyöpaikka löytyy:

- Lue talous- ja yritysjulkaisuja ja kasvuyritysten menestystarinoita.
- Seuraa yritysten tekemiä uudistuksia ja tarjoa osaamistasi.
- Lue huolella nimityspalstat.
- Seuraa yritysten fuusioitumista, saneeraustilanteita ja johtajien vaihtuvuutta.
- Älä unohda somea. Sosiaalinen media on hyvä väylä piilotyöpaikan löytämiselle. Hae Twitteristä #tyopaikka #duunit #rekry – saatat yllättyä. Myös LinkedIn on hyvä väylä. Pidä sosiaalisen median profiilisi kunnossa ja ole aktiivinen.

Miksi piilotyöpaikkoja syntyy?

Piilotyöpaikkoja syntyy luontevasti koko yrityksen elinkaaren ajan. Yksi jää äitiyslomalle, toinen irtisanoutuu, joku joutuu sairaslomalle ja joku muuttaa ulkomaille. Työpaikka pitää yleensä täyttää, mutta se on hakijaa ajatellen ns. piilossa, kunnes se laitetaan julkiseen hakuun. Hakijan pitää siis osata ”iskeä” kiinni ennen kuin paikka menee julkiseen hakuun. Piilotyöpaikka voi syntyä yritykseen myös liiketoiminnan laajenemisen ja kehittymisen myötä.

Ole luova, aktiivinen ja reipas työnhaussa. Työpaikka voi lymytä juuri siellä, mistä osasit sitä vähiten etsiä!