Blogi

Perusasiat kuntoon työnhaussa pitkän tauon jälkeen

Vuoden vilkkain työnhakusesonki on juuri käynnistynyt, joten etenkin jos et ole ollut työnhaussa aikoihin ja nyt käynnistelet hakuja, muista hoitaa perusasiat kuntoon jottet turhaan kompastu aivan ensimetreillä.

CV:n päivittämisen lisäksi aktiiviseen työnhakuun ryhdyttäessä pidemmän tauon jälkeen kannattaa huomioida hiukan muutakin. Nämä asiat kannattaa käydä läpi ennen kuin lähetät hakemuksia.

1. CV:n viilaus

Tämä on selviö, mutta pelkän sisällön tuunaamisen lisäksi, mieti myös CV:n visuaalisuus kuntoon: onko CV-pohjasi 2000-luvun alun Word-dokkari? Netistä löytää helposti kivoja ja toimivia CV-pohjia, joiden täyttäminen ja personoiminen on helppoa, kannattaa googlata hiukan. Vaikka kyse on ”vain” visuaalisuudesta, voi edukseen erottuvalla CV:llä nimenomaan erottua jo alkuvaiheessa.

2. Some ajantasalle

Etenkin jos teet asiantuntijatyötä, omat julkiset ja ammattiin liittyvät some-profiilit (kuten LinkedIn) kannattaa päivittää ajan tasalle: työhistoria ja osaaminen vastaamaan nykytilannetta, kuvaukset tähän hetkeen sopiviksi ja kuvien freesaus voivat olla paikallaan. Eikä pieni aktivoituminenkaan olisi huonosta.

3. Personoi hakemukset

Tämä vie aikaa, mutta kannattaa. Massahakemusten sijaan, personoi hakemuskirjeet jokaiseen työnhakuun erikseen. Kaikkea ei tarvitse muokata, jos sisältö muuten sopii useampaan paikkaan (kuten osaamisesi tiivistys), mutta jokaisesta hakemuksesta tulisi helposti ilmetä, miksi haet juuri tätä tehtävää ja miksi juuri sinun osaamisesi sopisi paikkaan.

4. Mieti erottautumiskeinoja

Ennen kuin rustaat ainuttakaan hakemusta, käytä hetki omien erottautumistekijöittesi miettimiseen: mikä juuri sinun osaamisessa on sellaista, josta työnantajalle on hyötyä ja joka ansaitsee korostamista niin hakemuksessa kuin CV:ssä? Kun tiedät tämän, varmista, että tieto käy selkeästi ilmi työnhakudokumenteistasi.

Ja eikun onnea työnhakuun!

Paula Narkiniemi

vapaa kirjoittaja

Twitter: @PoolaKristiina