Työllisyysnäkymät

Pelialalla sarjayrittäjiä

12.8.2015 klo 13:39

Pelialalla epäonnistumiset kuuluvat asiaan ja uusia yrityksiä perustetaan ahkerasti.

Rovion ja Supercellin kaltaisten menestyjien myötä pelialasta on tullut entistä merkittävämpi osa suomalaista ohjelmistoalaa. Myös alan tulevaisuus vaikuttaa hyvältä. Suomalainen peliala on menestynyt hyvin, vaikka menestyjiä onkin vähän. Toimittaja Elina Lappalainen kirjoitti Pelien valtakunta -nimisen tietokirjan, joka valottaa suomalaista pelialaa mielenkiintoisella tavalla.

179 uutta peliyhtiötä

Suomeen on syntynyt neljässä vuodessa 179 uutta peliyhtiötä. Niistä parikymmentä on sarjayrittäjien ja muiden alan ammattilaisten perustamia, mutta suuri osa yrittäjistä on nuoria ensikertalaisia. Vaikka pelialalla epäonnistumiset kuuluvat asiaan, 1-2 vuoden kuluttua nähdään mitkä pelialan yritykset ovat jääneet elämään ja antamaan näyttöjä osaamisestaan.

Hittipelien aikaa

Pelialalla yhden yrityksen loppu ei välttämättä ole huono asia. Useat pelialan yrityksen perustaneet ja myöhemmin myyneet yrittäjät ovat perustaneet uuden yrityksen, jossa ovat voineet soveltaa aiemmin oppimaansa pelitietoutta.

Pelimaailman konkariyrittäjien ydinjoukkoon kuuluu karkeasti arvioiden noin 100-200 henkilöä. Tämä joukko on perustanut uusia yrityksiä ja kerännyt tiimeihinsä kokeneita ammattilaisia aikaisemmista työpaikoistaan. Suurimman huomion saavat Rovion ja Supercellin kaltaiset isot peliyritykset, mutta valtaosa suomalaisista pelialan yrityksistä on kuitenkin pieniä.

Lähde: Tivi