Vastuullinen kesäduuni 2016 -kampanja selvitti Suomen parhaat kesätyönantajat. Suurten organisaatioiden sarjan voitti rakennusyhtiö Peab, pienten ja keskisuurten sarjassa ykköseksi arvioitiin oululainen kemian alan yritys Arizona Chemical.

Kilpailussa palkittiin kolme parasta organisaatiota suurten sekä pienten ja keskisuurten sarjassa. Suurten organisaatioiden sarjassa hopeaa sai metsäkoneyritys Ponsse ja pronssia vuokra-asuntoyhtiö VVO. Pienten ja keskisuurten sarjassa toisen sijan jakoivat jäätelökioskiyritys Jarkko Nikkilä ja lasten leiritoimintaa järjestävä Lasten Kesä.

Kilpailuun osallistui 95 työnantajaa ja vastauksia saatiin 5 036 kesätyöntekijältä. Kilpailu toteutettiin verkkokyselynä kesä-heinäkuun 2016 aikana ja voittajat valittiin kesätyöntekijöiltä saadun kokonaispalautteen perusteella. Työnantajia arvioitiin muun muassa työnhakuprosessin, perehdytyksen, työtehtävien mielekkyyden ja tasapuolisuuden perusteella.

Kesätyöntekijät haluavat lisää palautetta

Kyselyn mukaan nuoret kokevat yleisesti, että kesätyöpaikoissa on hyvä ilmapiiri ja esimiehen kanssa on helppo keskustella mieltä askarruttavista asioista. Kesätyökokemusta arvioitiin 27 eri kriteerin perusteella, joista selkeästi heikoimman arvion sai säännöllisen palautteen antaminen.

– Työelämään on siirtymässä uusi sukupolvi, joka on tottunut saamaan jatkuvaa ja kehittävää palautetta. Esimiestyöskentelyssä ollaan siksi täysin uudenlaisen haasteen edessä, Vastuullinen kesäduuni -kampanjan projektijohtaja Päivi Salminen-Kultanen kertoo.

– Palautteen antamisen käytännöt vaativat uudenlaista näkökulmaa ja aktiivisuutta esimiehiltä, mutta myös avointa dialogia koko organisaatioon.

Vastuullinen kesäduuni 2016 -kampanjaan osallistui tänä vuonna ennätykselliset 328 työnantajaa, jotka työllistivät yhteensä yli 50 000 nuorta.

Vastuullinen kesäduuni 2016 on Taloudellinen tiedotustoimisto TATin, T-Median, Soneran, Nokian, RAY:n ja Oikotie Työpaikat  yhteinen kampanja, joka haastoi työnantajat tarjoamaan nuorille enemmän laadukkaita kesätyöpaikkoja. Kampanjan työnantajat ovat sitoutuneet kuuden hyvän kesätyön periaatteisiin, jotka ovat: hyvä hakijakokemus, mielekäs työ, perehdytys ja ohjaaminen, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus, kohtuullinen palkka sekä kirjallinen työsopimus ja -todistus.

www.kesaduuni.org

Vastuullisin kesäduuni -voittajat, TOP 10:

Suuret yritykset

1. Peab Oy

2. Ponsse Oyj

3. VVO-yhtymä Oyj

4. Caverion

IKEA Oy

Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy

7. Fingrid Oyj

Finnair

Vahanen-yhtiöt

10. Arctech Helsinki Shipyard

Pienet ja keskisuuret yritykset

1. Arizona Chemical Oy

2. Jarkko Nikkilä Oy

Lasten Kesä ry

4. Isojoen Konehalli Oy

5. OP Etelä-Pohjanmaa

6. Castrén & Snellman Attorneys Ltd

7. OP Etelä-Häme

8. Hämeenlinnan Seudun 4H-Yhdistys

9. Konneveden 4H-Yhdistys 

10. Lännen Palveluyhtiöt Oy

Erikoismaininnat

Suurin listanousija: Teknologian tutkimuskeskus VTT

Innovatiivisin kesätyökäytäntö: Työeläkeyhtiö Elo

Esimerkillinen vammaisten ja osatyökykyisten työllistäjä: Pohjois-Karjalan Osuuskauppa

Esimerkillinen alle 18-vuotiaiden työllistäjä: Konneveden 4H-yhdistys

Esimerkillinen yrittäjäesimerkin tarjoaminen nuorille: Heinähanko Oy

Vuoden kesätyöntekijä: Emma Hietanen, Falkullan kotieläintila, Helsingin kaupunki

 

Lisätietoja:

Päivi Salminen-Kultanen
Vastuullinen kesäduuni -kampanjan projektijohtaja

puh. 040 727 9717 
paivi.salminen-kultanen(a)t-media.fi