Blogi

Passiivinenkin hakija voi hyötyä syksyn rekryrumbasta

Syksyn rekrytointisesonki alkaa lämmetä ja syyskuuhun mennessä se käy jo täydellä teholla – kuten joka vuosi. Mutta mitä iloa siitä on jos ei aktiivisesti hae työtä?

Aluksi vastaus voisi hyvinkin olla, ettei mitään: mitä ihmeen iloa on vuoden toisesta merkittävimmästä työnhaku- ja rekrytointisesongista sellaiselle, joka ei juuri nyt ole aktiivisessa työnhaussa? Mielestäni paljonkin, jos puuhaan suhtautuu avoimin mielin. Tässä omat kolme tärppiäni passiiviselle – ja miksei aktiivisellekin – hakijalle.
 
1. Seuraa ja bongaa kiinnostavia
Vaikka ei juuri nyt aktiivisesti kaipaisikaan uusia tuulia työrintamalle, on aina hyvä olla ajan tasalla oman alan työtarjonnasta edes yleisellä tasolla. Tässä auttaa kun virittää oman alan töitä tarjoavien rekrytointipalveluiden some-seurannat kuntoon, jolloin sivusilmälläkin on helppo seurata mitä kiinnostavia duuneja juuri nyt on tarjolla. Tämä ei vaadi kuin muutaman klikkauksen, ja mistä sitä ikinä tietää millainen unelmaduuni verkosta saattaa eteen tupsahtaa juuri kun sitä vähiten odottaa.
 
2. Tutustu työnantajiin
Vuoden toisen tärkeimmän rekrysesongin aikaan sekä työnantajat että –hakijat laittavat parastaan erottuakseen muista. Työnantajille tämä tarkoittaa usein erilaisia rekrytointi- ja työnantajamielikuvakampanjoita, joiden sisältöön ja huomioarvoon panostetaan näin syksyllä ja taas vuoden alussa reippaastikin. Nyt onkin hyvä hetki ottaa selvää kiinnostavien työnantajien tarjonnasta ja bongata sellaisia työnantajia, joita et ehkä muuten tulisi huomanneeksi – niin sanottuja hiomattomia timantteja. Jos siis muulloin et jaksa innostua eri työnantajiin tutustumisesta, nyt on hyvä ja helppo hetki siihen työnantajien ollessa jo valmiiksi itsekin erityisen aktiivisia kertomaan itsestään nimenomaan työnhakijoille.
 
3. Älä päästä headhunteria ohittamaan presenssiäsi
Koska viimeksi päivitit LinkedIn-profiilisi? Jos siitä on kulunut jo nolostuttava tovi, kannattaa tähän käyttää edes vartti juurikin nyt, sillä koskaan et tiedä, kuka profiiliisi palvelussa törmää sopivia työntekijäkandidaatteja etsiessään. Tsekkaa edes että työhistoriasi ja nykyinen työsi ovat kuten pitää ja katso kaipaako esittelytekstisi päivitystä. Asetuksista voit halutessasi säätää muokkauksesi ”näkymättömiksi” muille käyttäjille, jolloin he eivät saa ilmoitusta vaikka päivitätkin profiiliasi. Headhunterit ja rekrytoijat käyttävät palvelua paljon erityisesti asiantuntijoiden löytämiseen, joten mikset virittäisi omaa profiiliasi edes siedettävään kuntoon nyt kun hakuja tehdään kahta kauheammin? En lupaa että työtarjouksia alkaa suorastaan sadella, mutta voihan sen vartin käyttää huonomminkin, eikö?
 
Paula Narkiniemi
vapaa kirjoittaja
Twitter: @PoolaKristiina