Työhyvinvointi

Palkallinen pentuvapaa – miltä kuulostaa?

7.6.2018 klo 14:10

Työnantajat voivat palkita työntekijöitään monin tavoin. Hauskoilla tempauksilla voi myös erottautua perinteisiä etuuksia tarjoavista yrityksistä.

Mustin ja Mirrin työntekijät saavat palkallisen pentuvapaan, koska onhan lemmikin hankkiminen suuri elämänmuutos. Yritys tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuuden palkalliseen kolmen päivän vapaaseen uuden koiran- tai kissanpennun saapuessa perheeseen. Pentuvapaa tuli käyttöön kesäkuun 2018 alussa.

Eläimet osana työntekijöiden hyvinvointia

Mustin ja Mirrin toiminnan keskeisimpiä kiinnostuksen kohteita on eläinten hyvinvointi. Ketjun työntekijöiltä odotetaan asiantuntijuutta ja kiinnostusta työhönsä. Yritykselle lemmikit ovat ykkössijalla kaikessa tekemisessä, ja siksi pentuvapaa oli luonnollinen askel toiminnan kehittämisessä.

Musti Groupin Suomen maajohtaja Juhana Lambergin mukaan lemmikin hankkiminen on suuri elämänmuutos. Yritys haluaakin tukea työntekijöiden ensihetkiä uuden perheenjäsenen kanssa ja varmistaa, että kaikkien osapuolten hyvinvointi on turvattu.

Musti Groupin markkinointijohtaja Henri Mäkinen haastaa työnantajat alasta riippumatta harkitsemaan pentuvapaan mahdollisuutta omassa yrityksessään. Pienen pennun ensitaival on tärkeä ja koulutusta tarvitaan alusta alkaen. Uusi koti on pennulle aluksi vieras paikka. Jos lemmikki jää yksin liian pitkäksi aikaa seurauksena saattaa olla ikävöintiä ja tuhoja.

Onko teidän työpaikallanne puhuttu mahdollisesta pentuvapaasta? Mitä mieltä olet tällaisesta ”edusta”?

Lähde: Markkinointi & Mainonta