Työllisyysnäkymät

Päivitä itsesi syksyyn

1.8.2016 klo 17:53

Loman jälkeen on hyvä aika päivittää työvaatekaappi (ja oma olemus) syksyyn.

Moni elää lomalla kuin pellossa ja omasta ulkonäöstä huolehtiminen unohtuu. Hiukset roikkuvat korppuina hartioilla ja hellevaatteiden tilalle pitäisi keksiä edustavaa työvaatetta.

Tässä muutama vinkki sujuvaan työhön paluuseen:

1. Hoida hiukset ja kynnet kuntoon

Kesän kuivattamat hiukset vaativat hellää hoitoa ja paljon kosteutta. Kosteuttavat hiusnaamiot ovat hyvä ensiapu, jos et heti saa kampaaja-aikaa. Poista mahdolliset vanhat kynsilakat kynsistäsi ja hoida tai hoidata kädet ja kynnet kuntoon. Kädet ovat käyntikorttimme.

2. Vaihda lomavaatteet työvaatteisiin

Paljastavat hellevaatteet eivät kuulu työpaikalle. Pukeudu töihin työn luonteen mukaan. Siistit vaatteet ja huoliteltu olemus osoittavat kunnioitusta työkavereita ja asiakaspalvelutyössä asiakasta kohtaan. Shortsit ja minihameet eivät sovi monellekaan työpaikalle.

Tilannetaju on pukeutumisessa kaiken a ja o. Työpaikalla tai ainakin virallisemmissa tilaisuuksissa on mekon kanssa hyvä käyttää sukkahousuja.

3. Tasoita ihonväri

Auringossa kylpenyt iho voi olla loman lopussa epätasaisen värinen. Suojaa ihosi auringolta myös loppukesällä, sillä uv-säteilyä on kaikkialla. Tasoita ihon väriä BB-voiteella tai sävyttävällä päivävoiteella. Nämä tasoittavat päivettyneen ihon eikä paksua meikkiä tarvita.

4. Siivoa vaatekaappisi

Vaatekaapin suursiivous puhdistaa paikkojen lisäksi myös mielen. Rankkaa kaapistasi kaikki turha pois ja panosta muutamaan laatuvaatteeseen, joita voit yhdistellä tarpeen mukaan.

Kysy itseltäsi kunkin vaatekappaleen kohdalla ”puhutteleeko tämä vielä minua?” Ja jos ei puhuttele, laita vaate kierrätykseen tai myy se. Vaatekaapissa ei kannata säilyttää myöskään ”kun laihdun 5 kg tai tätä tarvitsen remontoidessani” -vaatteita. Sama pätee rikkinäisiin ja kulahtaneisiin vaatteisiin, huonosti istuviin alusvaatteisiin jne. Karsi kaikki turha, yllätyt.

5. Korjauta kenkäsi

Kenkiä kannattaa korjauttaa suutarilla aina kun mahdollista. Näin pidennät jalkineiden käyttöikää eikä sinun tarvitse ostaa jatkuvasti uusia kenkiä.

Asiantuntijana: Pukeutumisneuvojakouluttaja Kaisa Virtanen

www.kaisavirtanen.com