Kesätyötarinat

Outokumpu tukee kesätyöntekijöidensä urakehitystä

Outokumpu Stainless Oy

Vastuullinen työpaikka

Outokumpu rekrytoi tänäkin vuonna yli 500 kesätyöntekijää. Kesätyövalinnat aloitettiin tammikuussa ja viimeisetkin paikat täytetään maaliskuun loppuun mennessä. ​​​​​Lue alta Artun ja Kaisan kesätyökokemukset Outokummulta. 

Kesätyöntekijät sijaistavat Outokummun vakituista henkilöstöä lomakauden aikana. Outokummun kesätyöntekijät ovat 18 vuotta täyttäneitä henkilöitä, joilla on tinkimätön turvallisuusasenne ja reipas ote työntekoon. Outokummun Tornion tehtaille ja Kemin kaivokselle tarvitaan kesätyöntekijöitä erilaisiin tehtäviin prosessi- ja kunnossapitotehtäviin työnjohtotehtäviin sekä erilaisiin asiantuntijatehtäviin. Kesätyöt alkavat aina kattavalla perehdytyksellä ja turvallisuuskoulutuksella.

Arttu Koivukangas Outokumpu

  Arttu Koivukangas, Tuotannonsuunnittelu, Outokumpu 

  – Tuotannonsuunnittelu on opiskelijan näkökulmasta todella hyödyllistä, koska tässä pääsee näkemään koko tilaus-toimitusketjun tehtaalla alusta loppuun. Tuotannonsuunnittelijan työssä pääsääntöisesti optimoidaan materiaalinkäyttöä. Ensin käsitellään ja aikataulutetaan asiakkaan tilaus, lisäksi tehdään yleistä materiaalinohjausta ja ohjelmoidaan loppuleikkaus. Pyrimme käsittelemään tilauksia siten, että materiaalia saadaan käytettyä aina mahdollisimman tehokkaasti. 

  – Outokummulle hain ensin tehtaan työntekijäksi, koska halusin saada ruohonjuuritason kokemusta isolla tehtaalla työskentelystä. Seuraavana kesänä tarjottiin hommia toimiston puolelta tuotannonsuunnittelusta, enkä epäröinyt tarttua tilaisuuteen. Alusta asti minut on otettu hyvin mukaan porukkaan ja olen päässyt oppimaan paljon uutta vakituisilta kollegoilta. Kaikki auttavat toisiaan ilomielin ja aina voi kysyä apua matalalla kynnyksellä. 

  – Kaikista palkitsevinta on onnistumisen tunne siitä, kun ongelmasta päästään kohti ratkaisua oman idean ansiosta. Työssä tarvitaan hyvää ongelmanratkaisukykyä ja isojen kokonaisuuksien hallintaa. Työtä suoritetaan yhteistyössä muiden osastojen kanssa, joten hyvät sosiaaliset ja viestinnän taidot ovat myös tärkeitä.

  Kaisa Outokumpu


  Kaisa Paaso, Ympäristöinsinööriharjoittelija, Outokumpu

  – Ympäristöinsinööriharjoittelijana tutkin pääasiassa ilmanpäästöjä ja vesipäästöjä. Käytännön hommiin kuuluu esimerkiksi raportointia, selvityksiä ja mittausten järjestämistä. Työpäivät sujuvat enimmäkseen itsenäisessä toimistotyössä ja palavereissa. Kesän aikana työn alla on ollut myös biodiversiteettiin liittyvää selvitys.

  – Ensimmäinen kesätyöni Outokummulla oli tehtaalla prosessiharjoittelijana, jolloin syttyi laajempi kiinnostus terästeollisuutta kohtaan. Kesän aikana otin yhteyttä ympäristötiimiin ja sovin kandidaatintyöni tekemisestä yhteistyössä heidän kanssaan. Sitä kautta avautui myös mahdollisuus oman alan harjoittelupaikkaan.

  – Tuntuu, että harjoittelu on tukenut hyvin opintojani. Ympäristöalan osaamisen lisäksi olen kehittynyt myös sosiaalisissa taidoissa. Tykkään tehdä työtä ihmisten kanssa, joten sosiaalinen näkökulma on minulle hyvin tärkeä. Outokummulla on ollut aina ystävällistä ja vastaanottavaista porukkaa. 

  – Parasta on päästä mukaan kiinnostaviin hankkeisiin ja saada pieniä onnistumisen kokemuksia. Outokumpu on siinä mielessä hyvä työnantaja, että täältä löytyy laaja kirjo tehtäviä. Kyseessä on iso ja kansainvälinen yritys, joten urakehitystä tuetaan ja tarjolla on paljon mahdollisuuksia talon sisällä.

  Teksti ja kuvat: Advert1go Production House

  Artikkeli on tehty yhteistyössä Outokummun kanssa. Outokumpu on yksi pääkumppaneista Oikotien Vastuullinen työpaikka -yhteisössä