Ihmisen tuottavuus laskee rajusti, kun työviikko ylittää 50 tunnin rajan.

Quartzin tutkimuksen mukaan ihmisen tuottavuus putoaa jo 55 tunnin työviikon jälkeen niin paljon, että sitä pidemmässä työskentelyssä ei ole mitään järkeä. Hyvin työssään menestyvät ihmiset ymmärtävätkin rentoutumisen merkityksen ja käyttävät viikonloppunsa rentouttavissa puuhissa taatakseen itselleen paremman tulevan työviikon.

Menestyjä ymmärtää rentoutua

Menestyvät, työhönsä tyytyväiset ihmiset osaavat irrottautua töistään vapaa-ajalla. He tietävät, että ympärivuorokautinen sitoutuminen töihin aiheuttaa stressiä, jonka jäljiltä palautuminen on entistä vaikeampaa. Menestyjät eivät myöskään kasaa kaikkia kotitöitä viikonlopuille, vaan palastelevat arjen tekemiset pitkin viikkoa.

Menestyvä, rentoutumisen merkityksen ymmärtävä henkilö käyttää myös viikonloppuisin aikaa oman alansa sekä uransa pohdiskeluun. Rentoutuneena työasiatkin voivat näyttäytyä aivan uudessa valossa.

Liikunta on tärkeää

Liikunnan tärkeyttä ei pidä vähätellä terveyden, rentoutumisen ja palautumisen edistäjänä. Mikäli kiireisellä työviikolla ei jää aikaa liikunnalle, siihen kannattaa panostaa viikonloppuisin. Lyhyetkin liikuntahetket ovat parempi kuin ei mitään.

Menestyneet ihmiset tavoittelevat erityisesti viikonloppuisin asioita, jotka ovat heille todella tärkeitä. He eivät unohda viettää aikaa perheen parissa, eivätkä pelkää hypätä mukaan elämän pieniin seikkailuihin.

Lähde: Talouselämä