Työllisyysnäkymät

Osta työtä Suomeen 1.12.17 – ja mielellään joka päivä

Yritykset ja kuluttajat lähtivät viime vuonna innolla mukaan Osta työtä Suomeen –päivään. Facebook-tapahtumaan liittyi yli 12.000 ihmistä ja keskustelu oli vilkasta. Tänä vuonna tempaus järjestetään 1.12.2017.

Ensimmäisen Osta työtä Suomeen -päivän jälkeen Suomalaisen Työn Liitto teetti Taloustutkimuksella jälkimittauksen teemapäivän onnistumisesta. Vastaajia oli 1051 kpl. Jopa 31 prosenttia suomalaisista oli huomannut päivän. Näistä yli puolet aikoi lisätä suomalaisten tuotteiden tai palveluiden ostamista.

Ostoilla on iso merkitys

Jos jokainen suomalainen ostaisi 10 eurolla kuukaudessa lisää suomalaisia tuotteita tai palveluita, syntyisi vuositasolla noin 10.000 työpaikkaa. Pienillä teoilla on siis suuri vaikutus!

Työllisyyden tukeminen kulutuksen kautta on senkin takia tärkeää, että suomalaisen tuotteen hinnasta palautuu monta kymmentä prosenttia takaisin julkiselle sektorille. Näillä varoilla maksetaan hyvinvointimme kustannuksia. Myös muiden yrittäjien tulot lisääntyvät - eli kun ostaa suomalaista tukee samalla yrittäjyyttä.

Osta työtä Suomeen -päivää vietetään joulukuun ensimmäisenä perjantaina 1.12.17. Suomalaisen työn tulosten esiin nostaminen on myös hyvä tapa juhlistaa Suomea 100-vuotisjuhlapäivän alla.

Lähde: Suomalaisen Työn Liitto

Lue lisää