Työnantajat panostavat nykyisin nuoriin niin paljon, että uraputki alkaa nousta pystyyn jo nelikymppisiltä, kirjoittaa nimettömänä pysyvä työntekijä Helsingin Sanomien mielipideosastossa.

Kirjoittaja sanoo olevansa 41-vuotias ja opiskelleensa muutamien viime vuosien ajan. Hän kertoo saaneensa opinnoissaan uusia näkökulmia, jotka voisivat hyödyntää hänen nykyistä työnantajaansa.

Lisäopintojen luulisi myös mahdollistavan uudenlaisia työhaasteita. Näin ei ole kuitenkaan käynyt, vaikka henkilö on kiinnostustaan esille. Työnantaja näyttää panostavan täysillä ainoastaan nuoriin työntekijöihin.

Tästä tulee helposti se tunne, että nelikymppinen jää varjoon eikä voi enää edetä urallaan. 41-vuotias kokee olevansa väliinputoaja. Nuorilla ja toisaalta myös ikääntyneillä työntekijöillä on kysyntää. Missä vika?

Lähde: Helsingin Sanomat / mielipideosasto

 

Kommentit

18

Näin on!

Vaikka olisi kuinka pätevä, osaava ja näkemystä omaava jolla on kokemusta laajalti niin ei onnistu kun ikää on "liikaa". Mutta eihän niistä nuoristakaan tiedä yhtään minne ne lähtee yhtäkkiä että kyllä itse näkisin että 40+ on paljon vakaampi työntekijä ja osaa jo suhtautua asioihin ja työntekoon niinkuin niihin pitää suhtautua. Työttöminä on vaikka kuinka paljon osaavia huipputyyppejä mutta niitä ei osata hyödyntää vaan työssäolevia vain rekrytoidaan yrityksestä toiseen. Ei se työttömyysprosentti ainakaan sillä laske. Miten olisi jos yritykset saisivat palkata vain työttömiä uusiin tehtäviin, voisko siten tämä tilanne helpottua? Ja mielellään 40+ ikäisiä että alkaisivat "vanhatkin" palata pikkuhiljaa työelämään takaisin. "Vanhoista" työttömistä löytyy taatusti sitoutuvia ja kiitollisia työntekijöitä jotka antavat kaikkensa siitä ilosta että pääsevät töihin. Ei työttömiä pidä kaihtaa vain siksi että on "työtön" eikä pidä ajatella että he ovat laiskoja tai työhaluttomia, syitä tilanteisiin on monia.
12

jaa-a

Mielestäni 30-vuotiaat ovat jo liian vanhoja työelämään.
17

Tepa

Arvatkaa vaan, onko helppo löytää töitä kun on vähän yli 30-vuotias lapseton nainen. Eihän kukaan tällaista uskalla palkata, vaikka itselläni ei lapsentekosuunnitelmia edes ole. Ongelma varmaan helpottaa n. 10 vuodessa, mutta sittenpä olenkin jo ilmeisesti liian vanha. Töihin halutaan: 30-vuotias mies, muut älkää vaivautuko edes hakemaan.
9

Johanna67

Jo 30-vuotias nainen on liian vanha hakemaan töitä. Jäin IT-alalta työttömäksi noin 40-vuotiaana ja ei mitään mahdollisuuksia ollut enää saada sihteerin töitä; nuoremmat jyräävät meidät "vanhat". Ei muuta kuin opiskelemaan hoitoalalle ja edelleen opiskelen eteenpäin. Kai tämä loppuelämä on sitten pelkkää opiskelua? Työnantajat eivät tajua sitä, mikä kapasiteetti yli 40 vuotiaissa työntekijöissä on. Heillä on työkokemusta, koulutusta, elämänkokemusta, ei ole enää pieniä lapsia, voi täysin omistautua työlleen. He, jos mitkä ovat palkkaamisen arvoisia työntekijöitä. Nuorille tietysti pitää antaa mahdollisuuksia saada työkokemusta, jotta he pääsevät elämässään eteenpäin.
15

+45 ja töissä

Omassa työssäni ei nuori lapsiperheellinen pystyisi olemaan, työajat eivät ole 8- 16 vaan heittelevät 8 - 22 välillä ja työ vie minua ympäri Suomea, saatan joutua olemaan pois kotoa koko viikon. Omat lapset muuttaneet jo omilleen, nyt jos koskaan minulla on aikaa tehdä töitä :) Älkää työnanatajat jättäkö huomioimatta +40, he ovat perheen ehdoilla eläneet aikaisemmat vuodet, nyt heillä on aikaa panostaa työhön.
12

Turhautunut

Kuulin ensimmäisen kerran olevani liian vanha hakemaani työpaikkaan, kun olin 36-vuotias. Tilanne ei ole sen jälkeen parantunut.
11

Ylipalkattu(ko)?

Itse olen 41 vuotiaana tehnyt uraa jo lähes 20 vuotta ja ansiokehitys on ollut suotuisaa. Lapset on tehty ja alkavat olla jo sen ikäisiä, ettei äidin läsnäoloa tarvita koko ajan. Itse olen törmännyt tilanteisiin, jossa olen "liian kallis" uusiin työtehtäviin. Muutamaan otteeseen on tullut yhteydenottoja headhuntereilta erittäin mielenkiintoisista positioista, mutta aina keskustelut ovat päättyneet siihen, että tarjottu kompensaatio on jäänyt useita satoja, kerran jopa yli tonnin, euroja pienemmäksi kuin nykyinen palkka.

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.