Työllisyysnäkymät

Olivia Klein -ihonhoitosarja panostaa vaikeasti työllistyviin työnhakijoihin

Olivia Klein on suomalainen ihonhoitosarja, joka on suunnattu etenkin herkistyneille ja allergioista kärsiville. Sarja syntyi perustajansa Olivia Kleinin omista tarpeista ja halusta auttaa muita.

– Parhaat ajatukset syntyvät usein siitä, kun lähtökohtana on omien ongelmien ratkaiseminen. Näin tapahtui omalla kohdallani. Takanani on yli 20-vuotinen ura lukuisten kosmetiikkatuotteiden ja hoitolatoimintojen parissa. Vuosien kuluessa olen kuitenkin allergisoitunut ja herkistynyt liki kaikille käyttämilleni kosmeettisille tuotteille, sarjan perustaja Olivia Klein kertoo.

Klein on herkkäihoinen atoopikko, joka sairastaa kroonista urtikariaa ja laktoosi-intoleranssia ja saa iho- ja vatsaoireita viljan gluteenista. Hän on herkistynyt myös hajusteille, väriaineille ja sulfaattipitoisille pesuaineille.

– Kun ymmärsin, etten ole ainoa, joka taistelee samojen ongelmien parissa päivittäin, päätin tehdä asialle jotakin. Asetin tavoitteekseni kehittää tehokkaan ja luontoperäisen tuotesarjan, joka on ensisijaisesti sopiva meille, joiden iho ei kestä enää muuta kosmetiikkaa, Olivia Klein kertoo.

Olivia Kleinille yrittäminen merkitsee myös auttamista

Olivia Klein työllistää hyvin erilaisissa elämäntilanteissa olevia, usein vaikeasti työllistyviä ihmisiä. Työn merkityksellisyys onkin yksi asia, joka kiehtoo yrityksessä työskenteleviä.

– Minulle on yrittäjänä hyvin tärkeää työllistää vaikeammin työllistyviä ihmisiä. Meille kaikille työpaikka tuo elämään muutakin kuin vain pelkästään toimeentuloa. Työyhteisössä myös viihdytään, se on läsnäoloa ja aidosti toisten jutuista välittämistä.

Työ on myös siis tärkeä sosiaalinen ympäristö. Työssä käyminen tai etätyön tekeminen tuovat rutiinia elämään, eikä jokainen päivä tunnu samalta.

Olivia Klein tarjoaa lisää työpaikkoja tulevaisuudessa

Sarjassa on tällä hetkellä 32 tuotetta ja yli 50 jälleenmyyjää (muun muassa kaikki Suomen apteekit ja Hehku-kauppaketju). Yritys työlistää välillisesti jo satoja ihmisiä, suomalaisia perheyrityksiä sekä 2,5 vakituista työntekijää - ja lisää ollaan palkkaamassa vähitellen.

Yksi lähitulevaisuuden tavoitteista on siirtää tuotetuotanto kokonaisuudessaan kotimaahan. Ensimmäisenä ”siirtolistalla” oli varastointi- ja jakelusopimus, joka varmisti tuotteiden saatavuuden kaikista apteekeista suomessa ja mahdollisti tilaamisen apteekista pienemmilläkin paikkakunnilla.

– Tuotteemme ovat saaneet todella hyvän vastaanoton eli töitä riittää ja tulevaisuus näyttää hyvältä. Vaikka meidän kasvunäkymät ovat hyvät niin pysymme kuitenkin aina ihmisläheisenä yrityksenä, Olivia Klein lupaa.

www.oliviaklein.fi