Jos töihin meneminen alkaa tuntua ylivoimaiselta, työ ei anna onnistumisen elämyksiä tai mikään ei oikein motivoi, on aika miettiä työuran suuntaa. Muista, että myös aikuisiällä voi vaihtaa alaa.

Ei ole lainkaan epätyypillistä, että ammatinvalinta tehdään aidon kiinnostuksen sijaan muista syistä. Vaakakupissa saattavat painaa muhkeampi palkkapussi, paremmat työllisyysnäkymät tai lähipiirin mielipide. Mielenkiinto omaa alaa kohtaan voi myös vuosien saatossa sammua.

Kuusi merkkiä, joita kannattaa tarkkailla, ja kenties miettiä uutta suuntaa uralleen:

1. Huomattavasta palkankorotuksesta huolimatta et halua jäädä työhösi.

2. Haaveilet koko ajan jostakin muusta.

3. Menet töihin vain ja ainoastaan palkan takia.

4. Häpeät työtäsi.

5. Et pysty hyödyntämään täyttä kapasiteettiasi.

6. Vihaat herätä aamuisin.

Lähde: Koulutus.fi

Koulutus.fi on Suomen suurin työelämän koulutusten hakupalvelu. Kattava ja jatkuvasti päivitettävä hakupalvelu on tarkoitettu niin organisaatioiden HR-osastojen ja esimiesten kuin elinkeinoelämän ja julkisen sektorin työntekijöiden käyttöön. Se tavoittaa kuukausittain noin 50 000 työelämän koulutusta etsivää henkilöä ja hakupalvelusta löytyy tällä hetkellä noin 5000 koulutusta.

Kommentit

27

Profeetta

Hyvä syy vaihtaa työpaikkaa on myös silloin kun oma esimies ei pysty ottamaan vastaa palautetta, ei osaa kommunikoida alaistensa kanssa, ei ymmärrä eikä osaa kehittää asioita eteenpäin johdonmukaisesti. Valitettavan usein esimiehen roolissa toimii täysin väärä henkilö.
26

Apostoli

Tämän "tutkimuksen" johdosta jokainen esimies voi katsoa peiliin. Valitettavasti usein organisaatioita johdetaan jonkun täysin osaamattoman esimiehen toimesta.
18

Iida

Mitä jos vaan ylipäätään vihaa aamuherätyksiä. Ei siinä paljon työpaikan tai alan vaihto auta ? Ehkä vaihdan yötöihin...
15

EPS

Ja mitenkäs melkein 6-kymppinen yhtäkkiä vaihtaisi alaa, kun kukaan ei ota?? Ei se ainakaan meikäläisellä niin yksinkertaista ole. Kannattaisi katsoa asioita realistisemmin.
15

alanvaihtaja

27 vuotta edellisessä ammatissa, irtisanouduin työstäni hypätäkseni täysin tyhjänpäälle ja lähdin kouluttautumaan uuteen ammattiin. Kannatti todella. Viisi vuotta on kulunut, ammatti on tosissaan haastava mutta niin antoisa. Aamuisin odotan tulevaa päivää, illaksi menen mieluusti ja yövuorot vielä kruunaavat. Olen yli 50. :-) Riski oli vaivan arvoinen.
12

Hot

Mikä ala?

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.