Työhyvinvointi

Oletko työpaikalla aina oma itsesi?

19.8.2016 klo 7:00

Oletko työpaikalla samanlainen kuin kotona? Moni saattaa vetää työpaikalla työroolia, joku toinen sen sijaan lyö pöytään koko persoonallisuutensa. Kumpi on parempi?

Money listasi asioita, joita kannattaa välttää työpaikalla, mikäli haluaa antaa itsestään ammattimaisen vaikutelman.

Määrä ei korvaa laatua

Vaikka tekisit valtavasti töitä, se ei aina tarkoita sitä, että tekisit parasta mahdollista jälkeä. Mikäli työmääräsi tuntuu liian raskaalta ja laatu kärsii, hyödynnä enemmän organisaation sisäisiä keskustelukanavia. Niiden avulla asioiden hoitaminen nopeutuu.

Vältä kuppikuntia

Työpaikan kuppikuntaan liittyminen voi tarjota yhteenkuuluvuuden tunnetta ja turvallisuutta. Se voi myös hankaloittaa uralla etenemistä. Yritä kuppikuntien sijaan tutustua mahdollisimman moniin työkavereihin. Mitä enemmän ihmisiä tunnet, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on saada uusia työmahdollisuuksia.

Pysy teknologian perässä

Innostu uusista teknologioista. Vanhempaa ikäluokkaa uhkaa töiden loppuminen, jos he putoavat teknologian kelkasta. Jos et pysy ajanhermolla, sinut voidaan korvata jollain toisella.

Älä ole liian kiinnostava

On luonnollista tutustua työpaikan ihmisiin. Tottakai haluat, että esimiehet, kollegat ja asiakkaat tuntevat sinut. Älä kuitenkaan yritä tutustua liikaa. Liiallinen äänessä olo voi antaa sinusta liian itsekeskeisen kuvan. Keskity olemaan kiinnostunut muista, niin hekin kiinnostuvat sinusta.

Älä jää näkymättömäksi

Älä jää myöskään seinäruusuksi pomon silmissä. On tärkeää erottua edukseen, mutta vielä tärkeämpää on tuottaa yritykselle lisäarvoa. Pidä pomo kartalla siitä mitä teet.

Älä näytä kaikkia puoliasi töissä

Työpaikalla ei tarvitse olla aivan eri ihminen kuin vapaa-ajalla, mutta jotkut piirteet on parempi jättää työpaikan ulkopuolelle. Yritä tunnistaa ajoissa, millaiset tilanteet ylittävät sietokykysi, niin osaat reagoida työympäristöön sopivalla tavalla.

Lähde: Money, Talouselämä