Työhyvinvointi

Ole ylpeä työstäsi

13.10.2015 klo 8:58

Oletko ylpeä omasta työstäsi? Tutkimuksen mukaan oma työ on yksi suomalaisten suurimmista ylpeyden aiheista.

Jopa joka toinen Taloustutkimuksen tekemän tutkimuksen vastaaja kertoo olevansa ylpeä omasta työstään. Sen sijaan vain joka kymmenes on ylpeä työnantajansa toimista. Yksi syy tähän voi olla Suomessa vallitseva haastava taloustilanne, yt-neuvottelut ja työelämän epävarmuus.

Ammatillinen erityisosaaminen kunniassa

Ammatillinen erityisosaaminen on vahva osa Suomi-brändiä. Joka toinen kyselyyn vastanneista on ylpeä Koneen hisseistä ja laivanrakennusosaamisestamme. 43 prosenttia suomalaisista tuntee ylpeyttä myös suomalaisista muotoilijoista.

88 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että henkilökohtaisista tekemisistä tai saavutuksista voi kertoa ja voi sanoa olevansa ylpeä. Väittämän, “Suomessa on paljon asioita, joista voimme olla ylpeitä”, allekirjoitti jopa 83 prosenttia.

84 prosenttia suomalaisista tuntee ylpeyttä puhtaasta luonnosta. Tuhannet järvet merkitsivät erityisen paljon 69 prosentille, koulutusosaaminen 63 prosentille ja tasa-arvon toteutuminen 55 prosentille.

Vain 13 prosenttia kertoo olevansa ylpeä suomalaisten suvaitsevaisuudesta ja urheilumenestyksestä.

Taustaa: Kansallisen ylpeystutkimuksen toteutti Taloustutkimus viestintätoimisto Rianno Communications Oy:n toimeksiannosta. Elokuussa 2015 sähköiseen tutkimukseen vastasi 1021 suomalaista ikäjakaumalla 15–79-vuotta. Vastaajista 501 oli miehiä ja 520 naisia.

Lähde: Taloustutkimus ja Talouselämä